![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam formularz
i wywolanie tej funkcji:
jak to przerobic zgodnie ze standardami, zeby pozbyc sie z formularza tego onsubmit? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Więcej na stronie jQuery: http://api.jquery.com/submit/ Pozdrawiam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie dziala mi to. niezaleznie czy zwroci true czy false to formularz i tak sie wysyla
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz pokazać cały kod?
Ten post edytował cim 12.04.2011, 23:31:31 -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
tam dalej mam zrobione dla pol formularzy (jak ok to form ustawiam na true), ale to nie ma nic do rzeczy, bo wczesniej mi dzialalo i teraz tez dziala sprawdzanie, tylko nie blokuje formularza niezaleznie od tego czy false to true to i tak sie wysyla Ten post edytował hermo767 12.04.2011, 23:44:05 |
|
|
![]()
|
|
Tak małego kawałka kodu u siebie nie odpalę, ale może mój test Ci pomoże.
Ten kod u mnie działa:
Formularz nie jest wysyłany i przy "return false;" i przy "e.preventDefault();". Pozdrawiam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
dzieki, juz sobie poradzilem
![]() a przy okazji mam 2 pytania - co robi to e w funkcji? co to daje? a drugie mam tak:
to mi przepuszcza, dopiero jak zmienie na || to dziala dobrze. nie powinno byc na odwrot? przeciez && to jest i, a skoro oba sa false to nie powinno przepuscic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Warunku masz zaprzeczenie wartości obydwu zmiennych. Tak więc skoro wartośc bazowa zmiennej form i form2 jest równa FALSE, to jej zaprzeczenie jest równe TRUE. Warunek AND jest więc spełniony gdyż obydwie części zwracają TRUE i całość poprzez AND również...
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a przy okazji mam 2 pytania - co robi to e w funkcji? co to daje? WItam, na drugie pytanie odpowiedział mój przedpiszca, natomiast jeżeli chodzi o to "e" to jest to obiekt zdarzenia (można z niego odczytać obiekt, na którym zostało wywołane zdarzenie, współrzędne kliknięcia, albo zatrzymać dalsze wykonywanie zdarzenia). Pełny opis masz tutaj: http://api.jquery.com/category/events/event-object/ Pozdrawiam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 21:07 |