![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, wydaje mi się iż sam tytuł jest dostatecznie wymowny, ale napiszę konkretniej. Prosiłbym was o pomoc w znalezeniu skryptu, który na stronie prowadzącej do forum, jakimś np. serwisie (NIE NA SAMYM FORUM!) pokazywałby informację w stylu "Top 10 postujących dzisiaj/w ogóle" (dane zbierały oczywiście z konkretnego forum). Wyobraziłem to sobie, że mam jakiegos diva i w nim właśnie taka statystyka, system pokazywałby na przykład 5 najaktywniejszych i liczbę ich postów. Generalnie chyba jasno rozpisałem o co mi chodzi, jeśli coś pokręciłem to dajcie znać
![]() Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, z góry dziękuję! No ludziska, nie wierze że na tak dobrym forum nikt nie jest mi w stanie pomóc? ![]() Ten post edytował daugoo8 12.04.2011, 22:18:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Nikt pewnie nie podał, bo nie wiemy nic o strukturze tabel forum. Jedne fora mają liczbę postów jako osobne pole w tabeli użytkownika, innym będziesz musiał to policzyć dopiero poprzez policzenie i pogrupowanie po id_usera na tabeli postów a potem ustawić te liczby policzone w porządku malejącym i zlimitować do X userów... Teraz to można zgadywać sobie i wymyślać
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Thek, ja naprawdę aż za nadto znam teorię a jak to zakodowac w php- to już nie bardzo. Chodziło by mi o to by ktoś dał znać jeśli slyszał o takim skrypcie a ja bym już go sobie rozebrał na czynniki pierwsze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób chcesz rozbijać na "czynniki pierwsze" jedno zapytanie do bazy (bo tyle będzie potrzebne nawet jeśli posty nie są policzone i trzeba to zrobić)?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
@Daugoo8: A myślisz, że te specjalnie zaznaczone fragmenty to tak sobie dla jaj zrobiłem?
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Thek- masz racje, dzięki za pomoc. Musze się podszkolić w php
Ten post edytował daugoo8 15.04.2011, 17:04:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:57 |