![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów, mam do Was pytanie. Kupiłem niedawno szablon strony, z plikiem send.php, który jest odpowiedzialny za wysyłanie wiadomości ze strony na maila, ale nie wiem jak mam go prawidłowo wypełnić. Czy mógłby mi ktoś wpisać w kod po polsku miejsca, które mam zastąpić, np. swoim emailem ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Kod <?php
error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE); $post = (!empty($_POST)) ? true : false; if($post) { $name = stripslashes($_POST['formname']); $to = trim($_POST['to']); $email = trim($_POST['formemail']); $subject = stripslashes($_POST['subject']); $formadd1 = stripslashes($_POST['formadd1']); $formadd2 = stripslashes($_POST['formadd2']); $formadd3 = stripslashes($_POST['formadd3']); $formadd4 = stripslashes($_POST['formadd4']); $formadd5 = stripslashes($_POST['formadd5']); $message = stripslashes($_POST['formcomments']); $Reply= $email; $from= $email; $e_name = stripslashes($_POST['e_name']); $e_email = stripslashes($_POST['e_email']); $e_bademail = stripslashes($_POST['e_bademail']); $e_message = stripslashes($_POST['e_message']); $messages="From: $email <br>"; $messages.="Name: $name <br>"; $messages.="Email: $email <br>"; $messages.="Message: $message <br>"; $emailto=$to; $mail = mail($emailto,$subject,$messages,"from: $from <$Reply>\nReply-To: $Reply \nContent-type: text/html"); if($mail) { echo 'success'; } } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
a jakie dane chcesz do tego formularza wpisać? Adres e-mail, na który jest wysyłana wiadomość jest pobierany z formularza z pola o nazwie "to". Jeżeli chcesz go wpisać na stałe to usuń linię: $to = trim($_POST['to']); a w linii: $emailto=$to; wpisz na stałe swój mail, zamiast $to. Poza tym polecam przeczytanie manuala dla każdej użytej funkcji w tym skrypcie, tym bardziej, że nie ma ich wiele. Pozdrawiam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzieki. Bardzo mi pomogłeś. Pozdrawiam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 19:49 |