![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem ale nie wiem jak go rozwiązać
Mam formularz który przekazuje zmienna do przegladarki i wyswietla poszczegolna kategorie ale problem sie zaczał jak użyłem funkcji [php:1:4724de3a57]<?php if ($_GET['show'] == "c") { include("download.php"); } ?>[/php:1:4724de3a57] Wg tego po nacisnieciu buttona przechodzi mi do download w którym jest zawarty formularz [xml:1:4724de3a57] <form action="" method="get" class="pole"> <SELECT NAME="kategoria" class="text">[/xml:1:4724de3a57] I problem jest tego rodzaju że gdy wpisze w action formułe plik.php?show=c to po nacisnieciu wyslij wywala mi plik.php?kategoria=zmienna id przekazana z selakta zamiast coś takiego plik.php?show=c&katagoria=zmienna id I moje pytanie jest takie bo próbowałem w select name określić mu a w zasadzie wymusic takie polecenie [xml:1:4724de3a57] name="show=c&kategoria"[/xml:1:4724de3a57] ale nie trybi bo zauważyłem że po wysłaniu wywala mi prawidłową ścieżke czyli: plik.php?show(zamiast = jest %3D)c(zamiast & jest %26)kategoria=id czy da się jakoś zastąpić = i & jakimś znakiem specjalnym żeby odczytało to prawidłowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[xml:1:f0a42531d0]
<form action="xxx" method="get" class="pole"> <select name="kategoria" class="text"> <option value="sa">Sasdadasd</option> /* Tutaj zmiana */ </select> <input type="submit" /> </form> [/xml:1:f0a42531d0] Chyba widzisz co trzeba zrobic ![]() Pozdro -------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widze że nie załapałeś oco mi chodziło
jak mam tak to nie działa: [php:1:4b8f252a99] <form action="pliki.php?show=c" method="get" class="pole"> <SELECT NAME="kategoria" class="text"> <? $query = "SELECT id, nazwa FROM kategorie ORDER BY nazwa"; $wynik = mysql_query($query); while($row = mysql_fetch_array($wynik)) { echo "<OPTION VALUE="". $row['id'] ."">" . $row['nazwa']; } ?> </SELECT> <input type="submit" value="GO"> </form> [/php:1:4b8f252a99] bo wywala pliki.php?kategoria=id zamiast pliki.php?show=c&kategoria=id |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj ukryte pole o nazwie show i wartosci c
[xml:1:d54e6c90fe] <form action="xxx" method="get" class="pole"> <input type="hidden" name="show" value="c" /> /* Tutaj zmiana */ <select name="kategoria" class="text"> <option value="sa">Sasdadasd</option> </select> <input type="submit" /> </form> [/xml:1:d54e6c90fe] -------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]()
|
|
Ok działa niewpatrzyłem sie w kod i nie zauważyłem hidden
![]() Wielkie dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to teraz oddaj glos "pomogl" osobie, ktora ci pomogla ... za free nie ma niczego
![]() -------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat to teraz oddaj glos "pomogl" osobie, ktora ci pomogla ... za free nie ma niczego
![]() Raczej ulatwi innym szukanie rozwiazania ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:50 |