![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam następujący problem. Google zaczęło indexować stronę i po sprawdzeniu zauważyłem ze wyszukuje mi jakieś strony które nie powinny się pojawiać. Mianowicie w adres strony wstawia mi jakieś słowo przez co strona się nie wyświetla poprawnie. Proszę o pomoc. Strona jest wykonana na pewnym zmodyfikowanym cmsie. Poniżej 2 linki zły i poprawny Poprawny: http://meblarz.co/news,39.html zły: http://meblarz.co/Projekty/news,39.html Jak naprawić błąd, jak rozwiazać problem? Pomocy na serwerze nie ma zadnego folderu projekty itp nie wiem skąd sie to wzieło |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz aktywne mod_rewrite?
Czy coś jest wpisane w .htaccess? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oto htacces
ostatnie 5 linijek to zmiana adresów na html czyli aktywne |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a to dodatkowe slowo skad sie wzielo ?
to znaczy czy gdzies w serwisie jest uzyte ? albo np jako jakis katalog ? |
|
|
![]()
|
|
w panelu administracyjnym jest link o nazwie projekty i wiecej nie ma
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak ten link to nic waznego to go wylacz na probe. Niewiedziec czemu ale roboty indexuja ten link jako wazny.
|
|
|
![]()
|
|
Tamten na pewno nie ma związku gdyż robot nie ma tam dostepu.
Zapomniałem ze na stronie głównej jest dział projekty. wydaje mi sie ze w htaccess powinna być jakaś komenda zabraniająca takie indeksowanie jednak nic mi nie przychodzi do głowy Zauwazyłem ze kontrukcja jest też zła gdyż wpisując tam dowolne słowo zamiast projekty i tak wyswietla sie strona |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyłącz register_globals jeśli nie jest Ci to potrzebne. Zmniejsza tylko bezpieczeństwo...
Ja bym poszukał alternatywy do danego elementu (wymagającego r_g) tak by nie wymagało włączonego register_globals. -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 13:01 |