![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam napisany kawałek kodu w jscript który pokazuje ile czasu zostało do końca.
Wartość wyświetlana jest za pomocą: myślałem żeby do php zrobić to tak:
No ale $time cały czas przyjmuje wartość 0 nie ważne czy liczy czy jest obliczone. PS: poczytałem i z tego co piszą to musi urlem iść lub AJAX ;/ Ten post edytował kill15 11.04.2011, 21:10:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby PHP wiedział cokolwiek o javascriptowej zmiennej musisz ją przesłać na serwer za pomocą AJAX'a.
Tak poza tym, to jesteś pewien, że $time przyjmuje zero? Najpierw wpisujesz $time = 'jakiś string', a później niby ($time == 0) = true? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 7 Dołączył: 2.04.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to wogóle za porównanie?
Cytat $time = '<div id="czas"></div>'; if($time == 0) Do czego wykorzystujesz te odliczanie? Czy nie lepiej zrobić to w JS bez ciągłych zapytań do PHP? Kolejna sprawa: Jak wyślesz zmienną AJAXem to nie będzie ona dostępna jako $time tylko jako $_GET['time'], $_POST['time'] lub $_REQUEST['time'] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:18 |