![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem mam wyrażenie regularne chcę wybrać ze stringa tylko to co jest tekstem zmiennym (.*) jak najlepiej to zrobić. Najlepiej było by nie użwając substr żeby nie odliczać ile jest liter tylko na podstawie porównania stringów.
$wzor='/<span class="red" style="text-decoration:underline;">(.*)<\/span>/'; if(preg_match_all($wzor,$strona,$tytuly)>0) { echo "Pobrane tytuly</br>"; print_r(($tytuly[0])); echo "<br>"; } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pół tytułu udało się prawie ładnie po polsku, ale drugie pół musiało już jakiś dziwnych "ponglishów" posmakować? W szkole nie uczą już do czego służy kropka i przecinek?
Poza tym, że znak "-" powinieneś poprzedzić backslashem - jest to znak specjalny w PCRE - wszystko wydaje się być OK. Co najwyżej dodaj jeszcze pytajnik po ".*" by selektor był mniej zachłanny. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:34 |