![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
na stronie jest prosty formularz z jedną ukrytą wartością, którą chciałbym przesłać do strony za pomocą JS. Formularz po przesłaniu uruchamia gif z paskiem ładowania oraz zaczyna generować pdf. Teraz mój problem: Podczas dodania dodatkowego buttona 'submit' po naciśnięciu cała strona się przełądowywuje i zostaje wygenerowany pdf. podczas przeładowania znika gif z ładowaniem.
Podczas wywołania submit z poziomu JS generowany jest pdf, natomiast cała strona nie jest w żadnym stopniu przeładowana i gif z ładowaniem nie znika...
dlaczego jeden submit różni się od drugiego ? nie powinno to działać w taki sam sposób ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odwołuje się do atrybutu name formularza, a nie do id, chociaż głowy nie dam. Jeśli chcesz użyć FormWydrukuj to zrób to tak:
Edit: Chociaż nie wiem czy w tym może tkwić problem. Pokombinuj może z ustawianiem "action" formularza przez JS Ten post edytował gargamel 10.04.2011, 12:19:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmieniłem, ale problem nie w tym tkwi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wpisz w action zamiast "#" , nazwę pliku index.php czy tak tam się Twoja strona się zwie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Jeśli nazwiesz któryś z elementów formularza "submit"
to próba wykonania funkcji submit() na referencji formularza zakończy się fiaskiem. Dwa rozwiązania: 1. zmień nazwę elementu submit 2. wykonaj funkcję click() na elemencie submit zamiast submit() na formularzu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:21 |