![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 8 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam 1 normalna tabele w ktorej wyswietlane sa rekordy z bazy z klauzula group by. Teraz chce zrobic wyswietlanie drugiej tabeli podrzednej przez onclick na dany wiersz tabeli 1 czyli: tab 1 z pogrupowanymi rekordami id 1 | bla bla | bla bla bla 2 | bla bla | bla bla bla <- onclick 3 | bla bla | bla bla bla tab 2 id 2 | bla bla | bla bla bla 2 | bla bla | bla bla bla 2 | bla bla | bla bla bla 2 | bla bla | bla bla bla ..... Ogolnie chcialbym to zrobic tak, ze w petli uzupelniam kazda tabele i wrzucam w kolejny div. Wszystkim div'om ustawiam display:none i w onclick zmieniam na widoczny. Jak teraz dodawac te divy zeby kazdy byl wyswietlany w tym samym miejscu strony? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Możesz użyć jednego DIVa i właściwości innerHtml, albo ustawić każdemu DIVowi position:absolute z tymi samymi parametrami i nieprzezroczyste (np. białe) tło.
Ten post edytował bugmenot 9.04.2011, 16:07:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 8 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Innerhtml nie bardzo bo chce miec uzupelnione wszystkie te tabele zeby potem wstawic odpowiednie rekordy do bazy.A daloby rade jakos tak ze zrobie 1 nadrzedny div i potem te wszystkie z tabelami wrzuce w ten nadrzedny? tylko nie bardzo wiem jak zdefiniowac style tych divow.
Albo wstawic wszystko w 1 tabele i wyswietlac tylko te wiersze gdzie value = value z tab 1 ? Ten post edytował hubson87 9.04.2011, 16:36:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś dać wszystkim div'ą różne id ale taką samą klasę , potem javascriptem za każdym onclickiem ustawiać display:none , na całej klasie i tylko display:block na danym id.Nie wiem czy dobrze cie zrozumiałem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Sorry ale nie mialem za bardzo czasu. Te rekordy beda wstawiane w pola input. Chodzi tu o przyjecie towaru na magazyn. Mam zrobiona dostawe. W pierwszej tabeli sa pogrupowane artykuly po symbolu i kolorze. W drugiej beda szczegoly tych artykulow. Powiedzmy mam do przyjecia 100 szt towaru x bialego.
![]() To co jest w drugiej tabeli mam w bazie to co w pierwszej bedzie tylko uzyskane przez group by. Potrzebne mi to w takiej formie bo chce zrobic przy kazdej pozycji w 2 tabeli chceckoxa sterujacego czy towar bedzie przyjety na stan czy tez nie . nekomata -> Mniej wiecej rozumiem tylko glownie chodzi mi o to jak zrobic zeby one byly wyswietlane w jednym i tym samym miescu. Moglby to mniej wiecej tak wygladac? Ten post edytował hubson87 11.04.2011, 16:37:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:58 |