![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod którego zadaniem jest wczytanie do pola div zawartości pliku html którego nazwa została podana przez użytkownika. Wygląda to tak:
Problem polega na tym, że jeżeli plik nie istnieje w polu div pojawi się tekst "wystapil blad". Jak teraz dodać do tego tekstu link, albo przycisk "powrót" który przywróci zawartość pola div, tak by można było ponownie wpisać nazwę pliku ? Mogę zrobić coś takiego: <a href="index.php">Powrót</a>, ale to przeładuje mi cała stronę, a tego chciałbym uniknąć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w kodzie Pisane na szybko, sprawdź, czy działa Sorry, źle zrozumiałem, w val daj Ten post edytował mat-bi 9.04.2011, 15:41:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo chce to działać, poza tym nie uśmiecha mi się powtarzanie tego samego fragmentu kodu...
ja kombinowałem tak:
Tylko że to też nie chce działać... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, źle! val() jest do zmiany opcji value, nie kodu
![]() No to może $("#button").click(function() { $("#container").hide(); }); $("#powrot").click(function() { $(#container").show(); }); Tylko musisz zrobić inny div dla zawartości, co sie pokaże, ten kod chowa i pokazuje div o id container Ten post edytował mat-bi 9.04.2011, 16:21:51 |
|
|
![]()
|
|
mam teraz coś takiego:
i za nic nie mogę go zmusić, by po tym jak wywali tekst "wystąpił błąd" przywrócić widoczność div'a "container". Ten fragment:
po prostu nie działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:25 |