![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2010 Skąd: Dessau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Kiedyś nie chciałem, aby pliki mp3 były pobierane i dostałem od was info, że mogę je zablokować FileMatch a potem dać odnośnik do pliku php, który ma ścieżkę do utworu... I tutaj zaczyna się problem... Na localu odtwarzacz na stronie ten plik PHP odtwarza a na stronie internetowej już nie chce;O Moje pytanie to jak zablokować możliwość pobrania plku przez HtAccess- zamiast pobierania, plik się odtworzy. Jak nie było i to potrzebne to kiedyś znalazłem, teraz nie ![]() Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 32 Dołączył: 9.09.2010 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak.
1. Nazwę pliku mp3 zakodowujesz i chowasz gdzieś na serwerze. 2. Zrób specjalne przekierowanie dla zakodowanej nazwy pliku np. mod rewrite: odtworz/plik/ 3. Podany mod rewrite przekierowujesz do pliku PHP i podaną nazwę zakodowujesz i odtwarzasz plik o zakodowanej nazwie Prościej tego nie wytłumaczę jednka taki sposób zabezpiecza w 99% pliki przed pobraniem. 1% to po prostu odszyfrowanie nazwy pliku ![]() Edit: nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem. Ten post edytował Magic WWW 9.04.2011, 11:51:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2010 Skąd: Dessau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... a można coś zrobić, aby java script:play odtwarzała plik .php, który w sobie ma ścieżkę do pliku mp3? Na localu działało bez żadnych błędów a ma serwie wywala błąd, że nie może się połączyć
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:12 |