![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam serdecznie, przeczytałem dość sporo materiału na temat polskich znaków dialektycznych w java script. Mój problem polega na tym że znikają polskie znaki nie ma krzaczków ani nic z tych rzeczy po prostu nie ma ł ś itp wcina je gdzieś nie wiadomo gdzie. Doczytałem się informacji że znaki te można osiągnąć w utf 16 lub za pomocą specjalnych funkcji pisanych także w java script. Próbowałem różnych rozwiązań i dalej nie wiem jak sobie z tym poradzić stosuję. Chciałbym prosić Was o pomoc w naprowadzeniu lub podpowiedzeniu jak można taki problem rozwiązać. Adres strony o której mowa -> kocia.cba.pl Proszę Was o Pomoc bo przyznam że mnie to przerosło.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 32 Dołączył: 9.09.2010 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%)
|
W jakim celu używasz tych polskich znaków, jeżeli chodzi Ci o błędy z polskimi znakami w Cufon'ie to są to problemy związane z czcionką, przy tworzeniu kodu dla Cufon'a musisz zaznaczyć opcję kodowania jakiś znaków. Problem nie leży po stronie Javascript tylko po stronie czcionki.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam serdecznie dzięki za pomoc faktycznie przeoczyłem deklaracje czcionek w cufonie jeszcze raz dzięki za wskazówkę. Pozdrawiam temat do zamknięcia.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 13:21 |