![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczynam naukę języka php i mam pewien problem. Otóż piszę skrypt w notatniku i zapisuję z rozszerzeniem *.php. Problem polega on na tym, że jak uruchamiam przeglądarkę, aby zobaczyć efekt napisanego skryptu, to zamiast wyświetlenia wyniku tego skryptu, to przeglądarka wyświetla treść skryptu, jaką pisałem, a nie pokazuje wyników skryptu. Np. jak napisałem skrypt, w którym należało obliczyć sumę liczb i program powinien wyświetlić wynik, który wynosi 6, to przeglądarka zamiast wyniku wyświetla treść skryptu, jaką pisałem. Proszę o jakieś rady. Dokładnie to samo dzieje się w krasnalu i xamppie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 7 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz plik na serwerze?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik umieszczony jest w c:xampp/htdocs
a otwieram go wpisując go w przeglądarce localhost/*.*.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Ten post edytował ciekawskiii 8.04.2011, 20:47:07 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:43 |