![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie takie coś chodzi mi pogłowie czy jest możliwe zablokowanie np. Folderu bezpośrednio ale żeby pliki były dostępne przez mod_rewrite?Tutaj przykład ,
W folderze głównym mam poniższe foldery 'php' , 'style' , 'js' . A plik .htaccess wygląda tak : Kod Options FollowSymLinks A w folderze php jest tylko .htaccess RewriteEngine On RewriteRule ^login$ php/login.php?task=login [L] RewriteRule ^register$ php/login.php?task=register [L] RewriteRule ^logout$ php/login.php?task=logout [L] RewriteRule ^captha.png$ php/captha.php [L] Kod deny from all I teraz chciałbym tak zrobić , żeby dostęp był otrzymywany tylko przez linki typu login,register itd. a jak ktoś na pasku adresu odwoła się bezpośrednio do pliku z folderu php , zostanie zignorowany albo przeniesiony na 404.. , zakładam że takie coś jest możliwe , wystarczy tylko "celownik" do google (nię mogę trafić z odpowiednim "keywordem" )
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam:
Options FollowSymlinks nie ma być z plusem? Options +FollowSymlinks Gdzieś widziałem podobny temat. Wiem, że możesz udostępnić folder(y) dla określonych adresów ip, ale nie mam pojęcia czy takie coś by zadziałało: Allow from <TWOJ_HOST>/login.php?task=login (może płeny adres zadziała?) itd. dla kolejnych adresów (?) Tutaj pewnie znajdzie się odpowiedź: http://corz.org/serv/tricks/htaccess2.php http://www.yorku.ca/computng/students/webp...b/htaccess.html -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba mnie nie do końca zrozumiałeś (albo ja źle objaśniłem..) chodzi mi o takie coś :
User wchodzi na adres : www.mojastrona.com/login (i ładuję się strona www.mojastrona.com/php/login.php?task=login , tak jest zapisane w mod_rewrite) : efekt userowi zostaję załadowana strona. A w przypadku gdy user wejdzie na adres www.mojastrona.com/php/login.php?task=login albo jakikolwiek inny GET albo jego brak . user zostanie przeniesiony na stronę główną , 404 albo Access Denied , to już obojętne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:09 |