![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam następujący problem: Napisałem skrypt dodający do bazy danych wpis, wygląda on tak:
Wszystko działa prawidłowo - ląduje w bazie danych tak jak powinno. Jednak gdy rozbuduję go o dodatkową opcję:
to podczas próby dodania wpisu do bazy danych MySQL wyświetla się błąd:
Nie mam pojęcia dlaczego. Co dziwne - gdy dodaję ten sam wpis przez phpMyAdmin to wszystko jest ok:
Na czym może polegać błąd? Straciłem nad tym godzinę i wciąż nie mam zielonego pojęcia gdzie jest coś nie tak... Proszę o pomoc. Wszelkie pomysły będą mile widziane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2011 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak
w SQL'u jest coś takiego jak GROUP BY i prawdopodobnie zapytanie jest źle interpretowane, dlatego dobrze nazwy kolumn umieszczać w 'gravisach' |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pochrzaniłeś cudzysłowy. Zrób tak:
Ten post edytował sadistic_son 7.04.2011, 21:37:34 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ToAr - rzeczywiście o to chodziło, mysql "myślał", że chcę użyć GROUP BY, po wstawieniu "`" wszystko działa! Dziękuję Pięknie!
![]() sadistic_son - cudzysłowy się zgadzały, sprawdzałem je milion razy zanim napisałem tutaj ten problem, ale dzięki za chęć pomocy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:25 |