![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym przesyłać do jakiegoś serwisu IP użytkownika, który odwiedza moją stroną, a serwis ten zwraca nazwę kraju. Wiem, że w sieci jest parę takich stron, ale wolałbym coś związanego z google, bo to musi być serwis niezawodny, jeśli google oferuję coś takiego to prosiłbym o namiary. Własna baza z adresami IP nie wchodzi w grę. Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie to będzie pomocne google load user location
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, ale tamto rozwiązanie chyba tylko do map
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli zwraca Ci lokalizacje na mapie i pod mapą wyświetla miasto, kraj
no to nie ładujesz diva z mapą tylko przechwytujesz same dane |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 32 Dołączył: 9.09.2010 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepszym rozwiązaniem jest Geo IP, za pomocą cURL można bardzo łatwo sprawdzić lokalizację adresu IP, jednakże lokalizacja nie jest dokładna, jednym słowem lokalizator pokazuje Ci tylko miejsce, w którym ostatni raz korzystano z danego adresu IP. Mam nadzieję, że w przyszłości wprowadzenie IPv6 zlikwiduje problem zmiennych adresów IP
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 09:34 |