![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Spróbuje opisać najjaśniej jak się da. Otóż czy jest taka możliwość by jakoś usunąć z plików php/html/js itd. na serwerze fragment tego samego kodu. Załóżmy że w każdym pliku na końcu kodu jest przekierowanie: Kod <?php header("Location: http://www.domena.pl/"); ?> i chce żeby skrypt przeszukał wszystkie pliki i usunął dany kod. W każdym pliku kod wygląda tak samo ze spacjami enterami itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pętla po plikach i str_replace powinno dać radę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak. I zamienić ten kod na spacje, tylko jak otwierać po kolei wszystkie pliki w katalogach i podkatalogach.
Znalazłem coś takiego, ale działa tylko dla pojedynczych wyrazów: Kod <?php
ini_set('display_errors', 'on'); error_reporting(E_ALL); $searchString = "cos"; $newValue = "cos2"; $path = "test/*.htm"; $count = "0"; $searchString = "#" . $searchString . "#"; $globarray = glob($path); if ($globarray) foreach ($globarray as $filename) { $source = file_get_contents($filename); $source = preg_replace($searchString,$newValue,$source); file_put_contents($filename,$source); $count++; } echo "Sukces - $count zmienionych plików "; ?> Ten post edytował jaca19 7.04.2011, 17:59:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RecursiveDirectoryIterator jest fajny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest fajny - to jest argument? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Napisz, dlaczego ma wybrać Twoje rozwiązanie a nie np. moje czy kogoś innego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to widać na pierwszy rzut oka, że Twoje jest najlepsze. Po co cokolwiek wyjaśniać? Jego sprawa na co się zdecyduje. Niech ma chłopak wybór.
PS. Zauważyłeś, że ma skanować również podkatalogi? |
|
|
![]()
|
|
Niech ma chłopak wybór. Zgoda, jednak mógłbyś napisać dlaczego wybrałbyś tak a nie inaczej. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) np. moja wersja jest bardzo prosta i wystarczająca PS. Zauważyłeś, że ma skanować również podkatalogi? Nie, ponieważ sugerowałem się postami autora gdzie nie pisał nic o katalogach, w kodzie który rzucił również brał pod uwagę tylko jeden katalog. |
|
|
![]()
|
|
Zgoda, jednak mógłbyś napisać dlaczego wybrałbyś tak a nie inaczej. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) np. moja wersja jest bardzo prosta i wystarczająca No przecież już napisałem, że moje rozwiązanie jest tandetne. Nie, ponieważ sugerowałem się postami autora gdzie nie pisał nic o katalogach, w kodzie który rzucił również brał pod uwagę tylko jeden katalog. A moim zdaniem w obu swoich postach napisał, że chce rekurencyjnie. No ale o gustach się nie dyskutuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:46 |