![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Znalazłem w miarę zaawansowany system rejestracji i logowani w którym możemy edytować swoje dane przypominać haslo itd. Prośba jest do was taka żebyście mi jak możecie dodali do tego systemu takie funkcje jak: -użytkownik może się zarejestrować dopiero po kliknięciu w link aktywacyjny który przyjdzie na e-mail -i chce jeszcze aby użytkownicy mogli dodawać swoje zdjęcia profilowe i były one wyświetlane na stronie po zalogowaniu tak mogli wyszukiwać znajomych i dodawać ich do swojej listy i tutaj chyba tutaj będzie trzeba zmodyfikować trochę tabele w bazie danych. A co do tych dodawania zdjęć to takie rzeczy się przechowuję w bazie danych czy na serwerze? Wiem że o bardzo dużo proszę no ale zrozumcie jestem w php zielony.Jestem otwarty na wasze pomysły i bardzo proszę o chociaż częściową pomoc z tego co napisałem oto pliki które już posiadam: http://www.speedyshare.com/files/27820610/...ystem_v.2.0.zip haslo: sozakocipanu plik dbtables to tabele do bazy danych, za pomocą pliki constants w katalogu include łączymy się z bazą danych. Od razu z góry wszystkim dzięki za wszystkie odpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym zrobił tak:
użytkownik zakłada konto jego dane są zapisywane do bazy danych razem z tak jakby kluczem blokującym konto który jest w bazie danych po wejściu przez link na poczcie klucz usuwa się z bazy i konto jest odblokowane. jeśli chodzi o zdjęcia to ja w bazie bym przechowywał same ścieżki a zdjęcia na serwerze w katalogach np żeby każdy użytkownik miał swój katalog np o nazwie tak jak jego id w bazie. po zalogowaniu do serwisu wystarczyło by odczytać id danego użytkownika z bazy i wyświetlić zdjęcia z katalogu o takiej nazwie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 03:01 |