![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To kod, który ma za zadanie limitować liczbę rejestracji.
Lecz nie działa, można zarejestrować się ile razy się chce . Proszę o pomoc .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co widzę to rozumiem że jeśli nagród w tabeli nagroda1 jest więcej niż 1 to ma pisać że brak nagrody
ale nadal nie rozumiem jak chcesz ograniczyć rejestrację ? sprawdzasz tylko czy username jest zajęty oraz nie wiem po co dwa razy łączysz się z bazą jeśli wcześniejszego nie zamykasz połączenia. Daj więcej informacji bo ogólnie nie ograniczasz tutaj nic poza tym iż nie może być w bazie taki sam nick |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak będzie więcej niż 2 osoby zarejestrowane to aby wywalało błąd i nie dało się zarejestrować .
Wywalanie błędu już jest ,ale coś z tym zamknięciem rejestracji nie wychodzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może tak nie widzę abyś dodawał wpisów do tabeli nagroda1 więc tabela się nie zmienia a dopóki nie ma dwóch lub więcej wpisów skrypt będzie się wykonywał dalej.
i spróbuj zamiast empty($error_message) dać $error_message!="" może coś pomoże lecz jeśli tabela nagroda1 ma tylko jeden lub mniej wpisów to nic to nie da bo będzie wykonywany nadal skrypt |
|
|
![]()
|
|
Jak zamiast :
empty($error_message) daję $error_message!="" To wywala mi : Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting '(' in /home/restock/public_html/nagroda1.php on line 65 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Pomyślcie, empty() używa się aby sprawdzić czy zmienna jest pusta lub nie istnieje - w tym wypadku nie istnieje.
|
|
|
![]()
|
|
@up zmienna istnieje jest deklarowana na początku
$error_message=''; co do if nie powinno być błędu jak jest if (empty($error_message)) a zamiast tego dajesz if ($error_message!='') |
|
|
![]()
|
|
to teraz nawet jak nic nie uzupełnię to mi zalicza
|
|
|
![]()
|
|
to zrób inaczej
usuń $error_message = "" na początku skryptu i daj if(isset($error_message)) - sprawdza czy zmienna istnieje |
|
|
![]()
|
|
Nadal można zarejestrować się parę razy,więcej niż dwa
|
|
|
![]()
|
|
a jak usuniesz w if $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' &&
aby zostało samo if($nagroda1>1) ..... jeśli będzie nadal działać wydrukuj sobie $nagroda1 lub w mysql_num_rows daj or die(mysql_error()) |
|
|
![]()
|
|
Ale po co wydrukować błąd , jak błędu nie ma ?
PS. Nie działa Może się jeszcze ktoś wypowie ? Matx,czy mógłbyś edytować kod ten co dałem w pierwszym poście ? Bo może coś źle robię. Ten post edytował kiepski96 6.04.2011, 20:05:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Pamiętajcie, że forum to nie parser. Jeszcze jeden parse error i będę zmuszona zamknąć temat.
|
|
|
![]()
|
|
ja bym to tak zrobił:
wtedy jeśli $nagroda1 nie jest większa od 1 to wydrukuje ją lub jeśli mysql zglosi bląd to go wydrukuje (jeśli nie ma die mysql_error... to php się nie zatrzymuje |
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem i... nie działa :<
|
|
|
![]()
|
|
ha jestem ślepy dopiero teraz zauważyłem heh
to musi już dzialac:D
byłem ślepy i nie zauważyłem że zmienna to $error_message1 a Ty nigdzie jej nie sprawdzasz dlatego dołożyłem sprawdzanie czy istnieje taka zmienna ![]() |
|
|
![]()
|
|
Coś dziwnego.
Uzupełniłem kod i wrzuciłem na serwer. Raz zamówiłem nagrodę. Lecz teraz nie chce mi się wyświetlić strona,po prostu jest biało. Tak ma być ? |
|
|
![]()
|
|
według kodu tak.
jeśli chcesz żeby coś się wyświetliło musisz dać w ostatni if else { .... } |
|
|
![]()
|
|
Nie działa,
ale błąd może stoi w tabeli,bo w niej nie ma żadnego counta i nic . Tabela jest ok ? Cytat CREATE TABLE `nagroda1` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY , `username` VARCHAR( 50 ) NOT NULL , `password` VARCHAR( 50 ) NOT NULL , `fullname` VARCHAR( 50 ) NOT NULL , `email` VARCHAR( 100 ) NOT NULL , `active` INT NOT NULL ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:05 |