![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mój problem jest zdaje się banalny. Nie wiem jak sprawić aby, po wybraniu uploadowanego pliku, i wysłaniu formularza, w zmiennej $_FILES znalazły się dane uploadowanych plików. Na chwilę obecną, po uplowadowaniu plików (zapisują się w odpowiednim folderze - sprawdzalem) i wysłaniu całego formularza zmienna $_FILES wygląda tak:
I nie wiem czy to ja gdzieś robię błąd, czy coś u mnie nie działa, czy po prostu tak ma być a ja tylko nie wiem jak w uploadify dostać się do danych uploadowanych plików. Proszę bardzo o pomoc ewentualnie podpowiedź jak powinno się to obsługiwać. Dokumentację czytałem na tyle o ile znam angielski ale niewiele mi to dało. nagłówek formularza :
kod formularza :
uploadify.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Na chwilę obecną, po uplowadowaniu plików (zapisują się w odpowiednim folderze - sprawdzalem) i wysłaniu całego formularza zmienna $_FILES wygląda tak: No własnie. Upload już zrobiłeś. Wysłanie formularza metodą ręczną już nie wysyła ci ponownie tego pliku. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parametr 'auto' przestawiam na false, więc skrypt już nie uploaduje plików automatycznie na serwer przy wybraniu pliku.
Po wysłaniu całego formularza zmienna $_FILES pozostaje jednak w takim samym stanie jak poprzednio, jedynie uploadowane pliki nie pojawiają się w ogóle folderze pomimo że w divie queue była lista wybranych do uploadowania plików. Może powinno się samemu napisać funkcję która dodaje automaczynie input "file" z danymi pliku do formularza po wybraniu danego pliku ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po co więc stosujesz uploadify skoro plik i tak zamierzasz wysłać normalnie z formularzem?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Co prawda nie jest to odpowiedź na mój problem ale chciałem użyć uploadify ponieważ daje możliwość fajnego dodawanie do formularza dowolnej ilość załączników co byłoby w zasadzie rozwiązaniem mojego aktualnego problemu ponieważ formularz jest wysyłany mailem i powinien mieć możliwość dodawania załączników.
Ale wobec tych problemów spróbuję zdaje się wykorzystać inną bibliotekę "SWFUpload". Z tego co się dowiedziałem przekopując cały dzień sieć w poszukiwaniu info na temat mojego problemu z Uploadify, to wielu ludzi skarży się iż jest to zawodne w podstawowej konfiguracji oraz nie działa pod niektórymi najnowszymi przeglądarkami jak zdaje się np. Opera 10. Ten post edytował Mariner 6.04.2011, 18:34:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:09 |