![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Męczę się z zapytaniem do bazy aby wypisać interesujące mnie dane. Jak napisać w PHP zapytanie wypisujące mi produkty Najpierw tabele: Tabela1: Zamowienia id_zamowienia id_produktu model_produktu cena atrybuty Tabela2: Atrybuty id_produktu rodzaj_produktu cena Chcę wypisac produkty konkretnego modelu: Pole "atrybuty" posiada 0 albo 1. Jeśli 1 to wtedy cenę ma pobierać z tabeli "Atrybuty", ale o określonym rodzaju produktu. Moje zapytanie: id_produktu pobieram wczesniej jeszcze z innej tabeli.
z drugiej tabeli
Tylko jak do tego zastosować IF gdy $atrybut=1 ? Próbowałem IF ale zle mi wypisuje ceny. Jeśli $atrybut z pierwszej tabeli jest równy 1 to wtedy ma wykonać tabelę Atrybuty i z niej pobrać cenę, a zdarza się, że z pierwszej mi cenę dalej pobiera. Coś takiego próbuję:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz może tu coś znajdziesz w zapytaniu SQL można stosować if
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/con...-functions.html -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niestety nie mam pojęcia jak to zastosować, czy ktoś mógłby nakierować bo nawet nie wiem jak zacząć.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:33 |