![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzień dobry , zbieram dane z pewnej strony i chciałbym podzielić to aby wchodząc w profil użytkownika Kowalski był spis w których dniach brał udział w czymś tam.
logi wyglądają w nastepujacej postaci: imie / data w postaci "2011-03-26 13:50:02" oczywiście mam wielu użytkowników i wiele logów z danego dnia dla każdego z nich (ale nie dla każdego) stąd moje pytanie , jak zrobić aby wypisało wszystkie dni z których sa logi dla danego użytkownika ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znajdzie sie kilka sposobow zalezy jak wyglada twoja baza z tymi logami ( bo trzymasz to rozumiem na tabelach) jakie dane zapisujesz itd
1. count i having 2. exists 3. zwykly join (w przypadku 2 tabel) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak miał by wyglądać warunek WHERE który pobrał by wszystkie rekordy (data w takiej postaci jak w 1 poscie napisałem) np z dnia 2011-03-26
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hmm mam jeszcze problem z dwoma rzeczami
1 przechodzę w profil użytkownika i tutaj pojawia się slect w którym wybieram miesiąc aby przejrzeć dokładne logi tego gracz -> jak pobrać dla danego usera z jakich miesięcy jego logi pochodzą ![]() 2) w jaki sposób zrobić tak aby pobrać dni z których są logi dla danego gracza ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2011 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hmm ale Twoje rozwiązanie spowoduje pobranie wszystkich logów z kwietnia.. a mi chodzi o to żeby wpierw pobrać tylko 1 log z każdego dnia miesiąca dla danego konta , następnie wyświetlić wszystkie te dni i wejść w szczegołowe logi tego usera z tego dnia co wybraliśny.
Mógł bym zrobić na zasadzie że sprawdzam ile aktualny miesiąc ma dni , następnie wykonuje pętle for tyle razy ile ma ten miesiąc dni a w zapytaniu sprawdzam czy akurat dla tego dnia i tego usera jest log jesli tak to wyświetla date z linkiem do szczegołowych logów jeśli nie ma to po prostu samą date albo nawet nic ALE to rozwiązanie działa tylko na dany miesiąc a ja chce wpierw w formularzy z typem SELECT wyświetlić miesiące w których są logi tego usera |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2011 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
posiadam 2 tabele.
1 lista userów 2 logi userów chciałbym wyświetlić wszystkich userów a obok dane z tabli logów ale ostatnie dla tego usera. zapytanie wygląda następująco
problem w tym że wyświetla tego samego usera tyle razy ile logów jest dla tego uzytkownika. :/.. Ten post edytował Ulysess 10.04.2011, 10:13:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:43 |