![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy prawidłowo wypełnię formularz dodawania wyskakuje mi wiadomość "Nowy news został dodany" a obok jest link do tego newsa lecz link jest nie prawidłowy. Pobiera o jeden rekord wczesniej.
Przykład : News znajduje sie w www.mojastrona.pl/news=2 a link pokazuje www.mojastrona.pl/news=1 News znajduje sie w www.mojastrona.pl/news=20 a link pokazuje www.mojastrona.pl/news=19 Co mam zmienic w tym miejscu? ![]() $query = mysql_query("SELECT * FROM podstrony ORDER BY id DESC LIMIT 1");
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czy już w szkole myśleć nie uczą?
Najpierw pobierasz ostatni rekord, potem dodajesz kolejny rekord a link tworzysz z ostatnio pobranego rekordu więc jakim cudem ma się odnosić do nowo dodanego rekordu? Do pobrania ostatnio dodanego ID używa się http://pl.php.net/manual/en/function.mysql-insert-id.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki twój sposób działa
nie miałem pomysłu wiec próbowałem zrobic tym moim sposobem Z dnia na dzień coraz bardziej poznaje php ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nie miałem pomysłu wiec próbowałem zrobic tym moim sposobem To że nie możesz otworzyć drzwi nie znaczy że bez jakiegokolwiek namysłu masz skakać na główkę z 10-tego piętra i się dziwić że się zabiłeś.... ![]() Skoro już kombinowałeś to mogłeś się chociać domyśleć, że skoro masz ID ostatniego rekordu to prawdopodobnie nowo dodany będzie o jeden większy, ale już na pewno nie będzie taki sam. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 09:20 |