![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, otóż jeden element zachodzi na drugi i chciabym aby odniżyć wyświetlanie ceny $show_price,
chciałbym dodać jakiegoś breake'a <br>. Czy jest to możliwe i jak to zrobić w tego typu składni? Kod <?php $ps_product->show_snapshot($db->f("product_sku"), $show_price, $show_addtocart); ?>
Ten post edytował sylwekb 5.04.2011, 13:54:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dałeś tyle informacji co kot napłakał. Poza tym to raczej CSS (wygląd) niż PHP.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto adres strony, od razu na pierwszej stronie cena zachodzi na produkt, próbowałem stylami, za cenę odpowiedzialna jest w css-ie .productPrice
jednak mimo, że wprowadzam parametry margin, padding, height z wartościami nic to nie zmienia. Ten post edytował sylwekb 5.04.2011, 16:59:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
No tak... wszystko floatowane, elementy z ustawionym na sztywno height = 90px i to jeszcze w style elementu, zamiast ładnie w klasę to ubrać, skoro potem i tak to dublujesz w kilku miejscach, a więc copy-paste kodu... Bez jakiegokolwiek sprawdzania czy elementy wewnętrzne nie są aby wieksze i nie wylewaja poza element i mamy efekty jakie opisujesz.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie nigdzie nie mogę znaleźć tego ustawionego na sztywno 90px przez twórców VM, nie ma na pewno tego w plikach styli, musi więc być gdzieś zaszyte w php, tylko jak to sprawdzić?
Znalazłem i poprawiem ten błąd, faktycznie na sztywno w php był wpis, który usunąłem, może komuś się przyda, ten błąd jest w ../component/com_virtuemart/themes/default//templates/common/productsnapshot.tpl.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:38 |