![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
z javascript i jquery jestm zielony jak trawa na wiosne mam na stronce formularz, ktrory ma kilkanascie pol (wiekszosc dropdown) i jesli uzytkownik nie wypelni ktorys z nich to nie chcialbym ladowac do tablicy $_GET tych zmiennych - wtedy link bedzie krotszy i 'ladniejszy' jak takie cos zrobic? formularz w skroconej formie (pol jest wiecej ale nie bede wszystkich wstawiac bo to nic nie wnosi do sprawy) :
chodzi mi o sytuacje kiedy uzytkownik wypelni tylko jedno pole(kierunek) zeby link byl w postaci domena.pl/index.php?kierunek=australia a nie domena.pl/index.php?kierunek=australia&wyjazd_z= // EDIT po dluzszym pytaniu pana gugla w koncu dal mi jakas odpowiednia odpowiedz ktorej nie chcial dac wczesniej w kazdym razie usuwanie z linku rozwiazalem polowicznie jak sie okazuje w ten sposob choc mamy tu problem z FF 4.0 o czym nizej
w przegladarkach, ktore mialem pod reka IE7, chrome 10, safari 4.0.3 nie ma problemu natomiast w FF4.0 gdy nie wybierzemy (nie ustawimy zadnej wartosci w danym polu) to nie wpisuje jej nam w url'a (o co mi chodzilo), jednak gdy cofne sie ze strony wyszukiwania do strony na ktorej mamy ten formularz to puste pola sa zablokowane ![]() i tylko odswiezenie je odblokowuje Ten post edytował aladin07 5.04.2011, 14:50:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:43 |