![]() |
![]() |
-rcwarez- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem, bo gdy używam kodu:
To wyświetla mi: Info: () Zasady: () Graczy: () Ping: () Gdzieś popełniłem błąd przepisując kod? $status ma być wykorzystywane w stylu (skryptu myBB). Wszystko jest poprawnie niby, a napotykam to co w/w. Adres: ivmpprojekt.cba.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$status = "Info: ".$q->ServerData()." <br />Zasady: ".$q->ServerRules()." <br />Graczy: ".$q->Players()." <br />Ping: ".$q->Ping();
Warto by zajrzeć do manuala i doczytać podstawy obsługi stringów -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki.
Teraz efekt wygląda tak, po poprawce nospor-a. Info: Array Zasady: Array Graczy: Array Ping: Sprawdzanie statusu serwera napotkało błąd? Tak nie powinno być. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wygląda na to, że $q->ServerData() zwraca tablicę a ty myślałeś że jakąś wartość.
Zrob sobie: $zm = $q->ServerData(); print_r($zm); I zobacz co tam tak naprawdę siedzi - będziesz wiedział wówczas jak sie do tego dobrać. Analogicznie reszta ps: Aaaa.... no przecież jak wół masz: return array( 'hostname' => $hostname, 'players' => $players, 'maxplayers' => $maxplayers, 'passworded' => (bool)$passworded ); znaczy że masz tam tablice. Nie możesz tablicy wstawić jako tekstu. Musisz pokolei każdą wartość wstawiać
analogicznie reszta -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Info: 1
Zasady: 1 Graczy: 1 Ping: 1 przy kodzie (patrz dół):
|
|
|
![]()
|
|
Jakie print_r ? No przecież ci wyraźnie napisałem jak masz mieć....
nie: ".print_r($info)." a:".$info['hostname']." print_r($info); to sobie możesz dać do sprawdzenia co masz w $info a nie do wkładania do tekstu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Możesz sformatować ten kod, by był poprawny według twojej ostatniej wskazówki do wkładania do tekstu?
|
|
|
![]()
|
|
Przecież ci napisałem....
$status = "Info: ".$info['hostname']." <br />Zasady: ".print_r($zasady)." <br />Graczy: ".print_r($gracze)." <br />Ping: ".print_r($lagi); resztę popraw sobie sam. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 11:38 |