![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanko, przyszło zmierzyć mi się z Joomlą pierwszy raz i mam problemik.
Ponieważ zbudowałem szablon do Joomli i wszystko ładnie śmiga. Da radę jakoś zrobić takie `podszablony` ? Bo przykładowo w pliku index.php mam cały główny szablon ale chciałbym jeszcze np. jakiś drugi plik (np. index2.php) w tym szablonie w którym miałbym troszeczke inny szablon i abym mógł prosto go używać ![]() ![]() No i drugie pytanko bo mam coś takiego: ![]() No i teraz w lewym boxie mam ostatnie artykuły które generuje za pomocą napisanego przeze mnie modułu. A w dwóch następnych tekst do którego chciałbym aby użytkownik miał dostęp. No i jak pogodzić ten moduł z tymi dwoma boxami ? Jeżeli praktycznie się nie da, nawet ze względu na to iż konstrukcja strony jest zapisana w CSSie, a w Panelu zapewnie nie będzie CSS strony to wszystko się rozjedzie i będą problemy to jak to zapisać jako jakąś statyczną stronę i potem jakoś właśnie jakoś podpiąć tak że jak klikne w linka w menu to zaincluduje mi do contentu oddzielny plik z tymi boxami ? (W zasadzie tutaj już nawiązuje do pierwszego pytania) Przepraszam jeżeli napisałem to jakoś bez składu ale ciężko mi to tak łopatologicznie wytłumaczyć ![]() Pozdrawiam P.S Przyszło mi takie szybkie rozwiązanie do głowy, zrobić oddzielny szablon z tymi Boxami i poprostu w zakładce Home ustawić go jako domyślny ![]() Ten post edytował Damiankossek 5.04.2011, 11:43:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 15:42 |