![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
oto wyrywek kodu PHP:
a to jedno z zapytań sql:
addslashes() dodaje mi slasha przed każdym apostrofem a ja chcę aby dodawał tylko w zawartościach rekordów. Gdzie popełniam błąd? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy uważasz, że php jest inteligentne? Popatrz na kod - każdą linię traktujesz addslashes, hm?
Ten post edytował mat-bi 4.04.2011, 20:21:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Traktuje każdą linię tylko nie chcę, żeby stawiał slashe przed apostrofami oznaczającymi komórki.
A może lepszym rozwiażaniem będzie zastosowanie mysql_real_escape_string? Ten post edytował Regss 4.04.2011, 21:40:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2011 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Traktuje każdą linię tylko nie chcę, żeby stawiał slashe przed apostrofami oznaczającymi komórki. Proste -> nie escapuj calej linii (bo to bez sensu z reszta). A może lepszym rozwiażaniem będzie zastosowanie mysql_real_escape_string? Bedzie wlasciwym, nie lepszym, bo mysql_real_escape_string() jest od tego addslashes() nie. |
|
|
![]()
|
|
Jestem początkującym w PHP/MYSQL i myślałem, że prostym sposobem podmienię/dodam linijkę skryptu aby dostosować go do swoich potrzeb. Jednak widzę że wymaga to większej wiedzy niż posiadam.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Może istnieje prosty sposób? Jest ktoś w stanie mi pomóc, będę wdzięczny. Widzę, że nie ma pomysłu. Problem w tym, że z pliku pobierane są już gotowe zapytania do sql'a i nie wiem jak je przefiltrować. Poradziłem sobie takim kodem: Usuwa on apostrofy jeśli zawartość pola posiada apostrof obok którego po obu stronach stoją jakieś litery. (czyli np. Jonson's Jill's itp.) Jednak występują jeszcze takie wartości zawierające apostrof które mają tylko po jednej stronie literę a po drugiej spację, można jakoś dodać taki argument? Oto jeszcze raz zapytanie z mojego pliku:
Ten post edytował Regss 5.04.2011, 20:58:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:08 |