![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chciałem dodać sobie do mojej strony CKEditor, mialem z tym trochę problemów bo nie wiedziałem za bardzo jak no ale dodałem do heada adresy plików js oraz css odpowiednie id textarea no i pokazało sie ale mam pewniem problem. Co prawda CKEditor działa ale częsciowo.
Tzn kiedy chcę dodać jakiś obrazek odnoścnik cokolwiek to pojawia się to okienko gdzie trzeba wpisać parametry i i cokolwiek wpiszę albo dam x to okno znika ale zostaje to białe tło które włącza się przy próbie dodania odnośnika itp no i to okno nie znika i uniemożliwia dalszą pracę. Mogę tylko i wyłącznie odświeżyć stronę. Co jest nie tak ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
1. Podaj kod, jasnowidze są strasznie zajęci.
2. Czy edytor w wersji bez Twoich zmian działa poprawnie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz ja tam w sumie żadnego kodu nie zmieniałem po prostu w index.php dałem odnośniki do skryptów tak jak było na stronie tego edytora(podejrzałem źródło)
O to dopisałem w headzie: <script type="text/javascript" src="ckeditor/ckeditor.js"></script> <script src="ckeditor/_samples/sample.js" type="text/javascript"></script> <link href="ckeditor/_samples/sample.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> <script type="text/javascript" src="ckeditor/ckeditor.js"> CKEDITOR.replace( 'page-sql', { fullPage : true }); </script> Edytor działa dobrze tylko wtedy gdy wejdę na dokumentację czyli tam gdzie pisze co i jak, tam jest dołączony można zobaczyć jego funkcje i tam działa dobrze. Ale na mojej podstronie działa tak jak już powyżej napisałem Ten post edytował bielu000 3.04.2011, 21:49:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
'Używaj BBcode. Ja dodaję edytor tylko tak:
Spróbuj... |
|
|
![]()
|
|
No ok faktycznie teraz działa, dzięki wielkie a możesz mi jeszcze powiedzieć na jakich zasadach działa CKEditor tzn mogę go wykorzystywać na stronach, które sprzedaje tzn robię na zamówienie ? Czy raczej nie ? A jeśli tak to czy musze umieszczać jakąś informację o tym w stopce ?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Hmm nie bardzo rozumiem czylo wolno mi go wykorzystywać na swoich stronach ?
|
|
|
![]()
|
|
Na swoich tak...
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co tam wyczytałem i znalazłem jeszcze na innych stronach to wynika, że mogę go dodawać do stron które sprzedaje ale pod warunkiem że moja strona też będzie na licencji Open Source. Dobrze to zrozumiałem?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:23 |