![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Menu ładuje ajaxowo wg wykrytej wersji językowej przeglądarki. We wszystkich przeglądarkach działa OK, tylko oczywiście nie działa w IE (6-8).
Problem jaki się pojawia, to brak reakcji na :hover na elementach listy. Gdy menu załaduje statycznie w HTML, to wszystko jest OK. Próbowałem obejść ten problem tworząc funkcję rebindEvents(), która wygląda tak: Kod if ($.browser.msie) { var rebindEvents = function(){ $('.menuwrap .pl ul li:hover').css({ 'cursor':'pointer!important', 'background-repeat':'no-repeat!important' }); $('#menu ul li.realizacje:hover ').css({ 'background-position':'-125px!important' }); } } i wywoływać ją po załadowaniu strony ajaxem Kod $('#menu').load('ajax/'+lang+'-menu.html',function(){ rebindEvents(); }); Ale to nie pomaga. Macie jakieś inne pomysły na obejście tego problemu? Wykrywanie wersji po stronie PHP odpada, zależy mi na dynamicznym ładowaniu treści bez przeładowania strony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Widzę że używasz jQuery. Poczytaj o live oraz hover.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
samo live nie pomaga... ale hover musi działać!
jakiegoś zaćmienia umysłowego musiałem dostać, że zamiast użyć .hover() kombinuję z .css() ![]() thx, //edit: oczywiście działa. zastanawiam się tylko czy nie ma innego obejścia tego problemu niż przepisywanie wszystkich styli dla hoverów do JS. Ten post edytował wujek_bogdan 2.04.2011, 21:10:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:02 |