![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 2 Dołączył: 2.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Na wstępie oznajmię, że jestem początkujący w programowaniu PHP, więc mój skrypt pewnie wyda się niektórym dość śmieszny. Jeśli ktoś zna lepszy sposób na wykonanie tej samej czynności, to chętnie posłucham (czytać: przeczytam) rad. A więc do rzeczy:
Pracuję nad skryptem, który wyciągnie dla mnie informacje z pliku tekstowego zapisanego przez Windowsowy DxDiag. Problem polega na tym, że jakkolwiek nie mam problemu z odnalezieniem różnych informacji i przypisanie ich do zmiennych sesyjnych, tak nie udaje mi się wyszukać informacji o całkowitej pojemności partycji. Teraz trochę kodów: 1. Skrypt trochę zmieniony, by było łatwiej znaleźć błąd:
2. Kawałek pliku z DxDiag (całość do wglądu w linku w skrypcie): Drive: C: Free Space: 29.2 GB Total Space: 38.2 GB File System: NTFS Model: ST380013AS 3. Efekt wykonania skryptu: Nazwa: C: Wolne: 29.2 Cale: Z góry dziękuję za okazaną pomoc lub nawet chęć jej udzielenia. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 16:26 |