![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam skrypt do rejestracji, logowania i jak mogę zrobić, że jak użytkownik się zaloguje, wyłączy przeglądarkę i włączy to dalej będzie zalogowany?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś robi się w oparciu o cookie.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
ech poszukaj tu na forum albo w google o cookie, tego jest na prawde duzo a nie co dzien to samo pisac
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ot cała filozofia. Oczywście należy sprawdzić czy taki user istnieje jaki jest zapisany w ciachu i w ogole zabezpieczyc ten skrypt pamietajac ze w ciastku moze byc cokolwiek tylko uzytkownik sobie wymarzy. Ten post edytował sadistic_son 1.04.2011, 17:35:00 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Czyli tutaj mam zastosować ten taki kwadracik co się zaznacza?
![]() Mógłbyś bardziej naprowadzić? Bo w tym akurat zielony jestem. ; / Ten post edytował GoldeNx3 2.04.2011, 01:40:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie czaję na co bardziej naprowadzić?
loguj.php Masz gotowca. Potem sprawdzasz tak jak pokazalem wczesniej czy ciacho istnieje i jesli tak to od razu tworzysz sesje. Cala filozofia. Tylko tak jak juz wczesniej wspomnialem... ten skrypt trzeba zabezpieczyc bardziej. PS. Pisane na poczekaniu, moga byc bledy. Ten post edytował sadistic_son 2.04.2011, 02:49:48 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Chyba jestem na to zbyt tępy. : /
Wyskakuje mi error, gdy wciskam by zapamiętało: Kod Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cskrwawa/public_html/sklep/head.php:9) in /home/cskrwawa/public_html/sklep/login.php on line 46 Mój login.php: http://wklejto.pl/94358 |
|
|
![]()
|
|
Ten error oznacza, że nagłówki zostały już wysłane. Na chłopski rozum masz już coś zwrócone do przeglądarki zanim tworzysz ciacho i zapewne ten kod html jest w head.php. Tak więc to: include "head.php"; przenieś do linijki 10.
Ten post edytował sadistic_son 2.04.2011, 18:39:10 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
Niestety to samo:
Kod Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xxx/public_html/sklep/head.php:9) in /home/xxx/public_html/sklep/login.php on line 46 head.php: http://wklejto.pl/94361 Ten post edytował GoldeNx3 2.04.2011, 19:07:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to po prostu BOM na początku pliku? Jeśli używasz notatnika zainstaluj Notepad++ i tam dajesz "Format > Koduj w UTF8 (bez BOM)".
|
|
|
![]()
|
|
W pliku login.php między linijke 10 a 11 wciśnij ob_start(); a do np. 85 wrzuć ob_flush();.
@UP: co ma piernik do wiatraka? Ten post edytował sadistic_son 2.04.2011, 19:30:02 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
ob_start(); ma być za include, tak?
|
|
|
![]()
|
|
Ma być w miejscu gdzie wysyłanie nagłówków nie będzie już powodować błędów, czyli za wszelkimi session_start, setcookie, header(); itp.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
@EDIT:
Udało się. Sprawdzanie, czy jest ciacho przerzuciłem do index.php. Dać tam jakieś zabezpieczenie, by tylko raz sprawdzał i logował? Bo teraz sprawdza co wejście w index.php. Ten post edytował GoldeNx3 3.04.2011, 09:36:01 |
|
|
![]()
|
|
Tak, tylko raz. Robisz cos tego typu:
Oczywiście musisz sprawdzić jeszcze wartość z ciacha, np. zahashowaną przez md5 nazwę usera czy hasło. Ten post edytował sadistic_son 3.04.2011, 18:16:46 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:22 |