![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
planuje sie przesiasc na Symfony 2, ale tak sobie przegladam ich strone i cos tam sam probuje, ale nie moge znalezc jak wygenerowac nowy projekt i aplikacje. W Symfony 1.4 robilo sie to w konsoli, a teraz jak to mam zrobic, zeby bylo poprawnie? tak samo sprawa sie tyczy backendu? Trzeba go sobie samemu napisac? Ten post edytował andadamczyk 31.03.2011, 09:10:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 5 Dołączył: 9.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli używasz windows'a to niestety nie da się (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) puki co nie ma werji na ten system jeśli jednak używasz linuksa to ja nie pomogę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@frani0 nie wprowadzaj zamieszania, nic nie wniosłeś do dyskusji, poza bzdurami. Jeśli używa windowsa to oczywiście da się.
Nowego projektu się nie generuje, możesz np. pobrać wersję standardową albo samemu to jakoś poskładać. Oczywiście mimo ubogiej dokumentacji te informacje można "znaleźć" na stronie. Co do backendu to nie wiem czy masz na myśli generowanie osobnej aplikacji czy po prostu admin generator. Jeśli chodzi o pierwsze to odpowiedź jest na stronie, a co do drugiego to na razie tylko AdminBundle. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 5 Dołączył: 9.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@frani0 nie wprowadzaj zamieszania, nic nie wniosłeś do dyskusji, poza bzdurami. Jeśli używa windowsa to oczywiście da się. Nowego projektu się nie generuje, możesz np. pobrać wersję standardową albo samemu to jakoś poskładać. Oczywiście mimo ubogiej dokumentacji te informacje można "znaleźć" na stronie. Co do backendu to nie wiem czy masz na myśli generowanie osobnej aplikacji czy po prostu admin generator. Jeśli chodzi o pierwsze to odpowiedź jest na stronie, a co do drugiego to na razie tylko AdminBundle. no niestety w wersji standard nie ma plików pod windows a czy nic nie wniósł? no cóż ja pod windows'em 2 dni szukałem rozwiązania(oczywiście prócz składania samemu) i na koniec okazało się iż jeszcze nie ma wersji pod ten os. Reasumując można samemu poskładać lub czekać. @destroyerr według mnie gorszym zamieszaniem jest podawanie nie sprawdzonych informacji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W wersji standard jakich plików Ci brakuje pod windows? U mnie wszystko na windowsie działa (mam Ci screena wrzucić?), więc informacja jest sprawdzona - to, że nie dałeś rady to już Twój problem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok - czyli można wyciągnąć z tego wniosek, że instalacja najnowszego Symfony na windowsie może nie być prosta i wyglądać inaczej niż miało to miejsce w poprzednich wersjach (przy użyciu konsoli).
Natomiast zaciekawiła mnie kwestia backendu - nie czytałem jeszcze tutoriali / dokumentacji o symfony 2 więc jak to wygląda ? W symfony 1.x promowane było tworzenie osobnej aplikacji backend, zupełnie nie związanej (oczywiście poza bazą danych) z aplikacją frontend. Jak to wygląda w symfony 2 ? Z tego co rozumiem teraz nie jest to już sposób promowany, więc połączenie frontendu i backendu w jednej aplikacji teraz jest promowane ? |
|
|
![]()
|
|
W wersji standard jakich plików Ci brakuje pod windows? U mnie wszystko na windowsie działa (mam Ci screena wrzucić?), więc informacja jest sprawdzona - to, że nie dałeś rady to już Twój problem. Tak, proszę wskaż mi gdzie są pliki pod windows bo jakoś w bin widzę tylko .sh |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
@franio: Moja złota rada: nie wypowiadamy się na tematy o których nie mamy pojęcia Nawet "-f" można chyba pominąć. Widzisz i trzeba z kimś się pociąć by znaleźć odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dziękuje za informację i przepraszam |
|
|
![]()
|
|
Dlatego żeby się nie kłócić najlepiej od razu pisać co nie działa i problem z głowy. Przy okazji przyszło mi do głowy jeszcze, że może problem być z plikami *sh z katalogu bin. Rozwiązanie to cygwin albo ręczne wrzucenie vendor'ów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A odnośnie backendu ktoś mi odpowie ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat("destroyerr") Co do backendu to nie wiem czy masz na myśli generowanie osobnej aplikacji czy po prostu admin generator. Jeśli chodzi o pierwsze to odpowiedź jest na stronie, a co do drugiego to na razie tylko AdminBundle.
|
|
|
![]()
|
|
Dajcie linka do konkretnego artykułu o adminie, bo nie widzę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Do jakiego artykułu? Przecież masz link do AdminBundle co jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:32 |