![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Znacie jakiś sposób bo nawet nie wiem jak to ugryźć. Problem polega na tym, że mam zapytanie do bazy danych : SELECT DISTINCT title, data_txt, publish_up FROM jos_sobi2_item f, jos_sobi2_fields_data i WHERE f.itemid = i.itemid AND i.fieldid IN ( 1, 2, 3, 4, 10 ) ORDER BY title I w PhpMyAdmin robie zapytanie SQL, zapisuje do formatu Microsoft Excel 2000 i mam co chce, ale ja chcę zrobić to w ten sposób że ktoś naciskając przycisk na stronie WWW który się nazywa np. : "Zapisz do Pliku" ściągnął z bazy danych te informacje do pliku w postaci Excela. Jak się do tego zabrać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np http://phpexcel.codeplex.com/
Oczywiście możesz to napisać od zera, ale to tylko pod warunkiem, że masz dużo wolnego czasu, chęci i cierpliwości:) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki Ty tego używasz ?
Bo opis instalacji stawia wiele do życzenia.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio używałem z jakieś trzy miesiące temu i nie pamiętam o żadnych problemach z użytkowaniem.
Rozpakowałem bibliotekę i w index.php dołączyłem plik PHPExcel.php. on już tam automatycznie rejestruje swojego autoloadera, więc nie miałem żadnych problemów z użytkowaniem. Samo stworzenie pierwszego dokumentu zajęło co prawda trochę czasu, ale tak jest zawsze, gdy poznaje się nową bibliotekę ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No tak ale gdzie mam podpiąć dostęp do bazy danych
![]() Nie widzę pliku config.php |
|
|
![]()
|
|
To chyba cię nie zrozumiałem. PHPExcel to nie jest generator plików, tylko biblioteka umożliwiająca tworzenie plików.
Działa mniej więcej tak: - pobierasz dane - tworzysz nowy obiekt dokumentu - dodajesz dane - zwracasz dokument Jednak wszystko musisz napisać sam, biblioteka tylko to ułatwia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:43 |