![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Sprawa ma się tak: Do bazy wysyłam microtime - dodaje się komórka z czasem w milisekundach - fajnie. Teraz pytanie: Kod Jak to wyciągnąć, aby z tego pozyskać datę/godzinę? Ja robię tak: Co robię nie tak? Czy potrzebna jest jakaś dodatkowa konwersja? Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w bazie danych powinieneś zapisywać microtime jako float czyli wartość wywołaną funkcją microtime(1); a nie jak teraz microtime();
wtedy to działało by dobrze przykład:
teraz musisz robić konwersję:
Ale najlepiej by było w bazie danych zmienić zapis microtime ze stringa na float, a do wyświetlania używać po prostu funkcji date, tak jak w moim pierwszym przykładzie. Ten post edytował jaslanin 30.03.2011, 08:48:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Grrrr... Ty lepiej sięgnij po manual funkcji date i poczytaj, że jedynym akceptowanym parametrem jako timestamp jest integer (choćby niejawnie skonwertowany), a nie string.
Cytat The optional timestamp parameter is an integer Unix timestamp that defaults to the current local time if a timestamp is not given Efekt? Twój string zostanie skonwertowany do 0, a to 01-01-1970. Musisz wyciągnąć z tego stringa ciąg datowy zanim poślesz do funkcji date. Choćby poprzez |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiedziałem, że dzwoni tylko nie wiedziałem, w którym kościele... Działa, dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:27 |