![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowałem wszystko (apache, php, mysql) tak, jak jest w artykule ze strony www.php.pl i niestety są dwa problemy:
1. nie działa funkcja include(), tzn. nie włączają mi się pliki z kodem htm, które są w tym samym katalogu co pliki php 2. nie działają zmienne przekazywane z formularza, np. jak wywołam w przeglądarce plik forum.php to idzie, a jak zrobię forum.php?id=1 to nie działa. Co to może być? Będę wdzięczny za pomoc. :? Krzysiek ps. przed formatem miałem zainstalowanego krasnala i wszystko było ok z tym samym napisanym przeze mnie kodem, więc odpadają jakieś błędy w samym kodzie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat 1. nie działa funkcja include(), tzn. nie włczaj mi się pliki z kodem htm, które s w tym samym katalogu co pliki php
Nie jestem pewien o co Ci chodzi, ale chyba powiniene użyć [manual:cd8e2f9968]readfile[/manual:cd8e2f9968](). Cytat 2. nie działaj zmienne przekazywane z formularza, np. jak wywołam w przegldarce plik forum.php to idzie, a jak zrobię forum.php?id=1 to nie działa.
Robisz to tak: :?: [php:1:cd8e2f9968]<?php echo $_GET['id']; ?>[/php:1:cd8e2f9968] -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:55 |