![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie...
Mam taki kod:
I wywala mi taki error: Czemu? Ten post edytował virtualman 28.03.2011, 18:21:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób przekazałeś zmienną z config.php do konstruktora klasy? Bo ja tego nie widzę.
Edit: ogólnie, całe założenie jest raczej złe... Kod <?php
include("config.php");// załączamy plik z konfiguracjami class mysql{ private $host; private $user; private $db; private $pass; public function __construct($config){ $this->host = $config['db']['host']; $this->user = $config['db']['user']; $this->db = = $config['db']['db']; $this->pass = $config['db']['pass']; mysql_connect($this -> host, $this -> user, $this ->pass) or die('Połączenie z bazą danych się nie powiodło...'); mysql_select_db($this -> db) or die('Połączenie z bazą danych się nie powiodło...'); } } $mysql = new mysql($config); ?> Ten post edytował konole 28.03.2011, 18:27:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy na prawdę forum gdzieś ma napisane że jest parserem php? Rozumiem że to przedszkole, ale bez przesady.
@topic Google -> PHP Widoczność/zasięg zmiennych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy na prawdę forum gdzieś ma napisane że jest parserem php? Rozumiem że to przedszkole, ale bez przesady. Bo na forum brakuje żłobka! @virtualman, polecam PDO. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:09 |