![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z bazą mysql na darmowym serwerze.
Czasami zdarza się, że znikają rekordy, tzn.: Mam w tabeli 1 : id|nazwa|owner_id| [...] 1|fiat|1 2|polonez|1 3|bmw|2 i w drugiej: id|user|active_car_id| [...] 1|admin|1 2|ździchu|2 Czasami (nie wiem podczas jakiej operacji to się dzieje) znikają rekordy z tabeli 1. Wpisuję "select * from t1 where id=1" i zapytanie zwraca mi 0 rekordów (!) Flush, optimize, repair i inne takie operacje nic nie zmieniają, jednak po odpaleniu zapytania:
(zapytanie ustawia jako aktywny samochód z największą prędkością dla danego usera) Wszystko wraca do porządku, zapytanie ("select * from t1 where id=1") zwraca mi wybrany rekord. Przyczyna może być po stronie serwera czy jednak mam go szukać u siebie?? I mam jeszcze jedno pytanie: Istnieje jakaś klasa php która automatycznie (cron) zrobi mi backup wybranych tabel? (Chodzi mi, aby klasa zwracała mi dane w stylu "INSERT INTO x ([...]) VALUES ([...]), ([...]); ) Jeśli takiej nie ma to żeby chociaż miała opcję importu z formatu w jakim zapisze te dane. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:05 |