![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 27.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam dwa pliki add.php, ktory dodaje dane do bazy i index.php, ktory wyswietla dane dodane do bazy. plik add.php standardowo wyswietla formularz, a jak on jest wyslany to w IF submit wykonuje sie dodanie do bazy, a potem przekierowuje na index.php headerem. jak to przerobic, zeby po wyslaniu danych wykonalo sie dodanie, przenioslo mnie do index.php i tam wyswietlilo ze dane dodane poprawnie? po odswiezeniu strony mialoby juz tej informacji nie byc
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 9.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że Twój plik add wysyła dane w ten sposób:
Następnie w pliku index.php robisz:
Jedyny problem to odświeżanie. Jeżeli ktoś odświeży stronę w powyższym kodzie to komunikat dalej będzie (Dane dodane prawidłowo) ale do bazy zostaną dodane tylko raz. Jeżeli tego się obawiasz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 27.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
super, o cos takiego mi chodzilo
![]() ![]() jak ktos zna jeszcze jakis sposob to tez bym prosil, najlepiej bez GETa:) Ten post edytował sakul55 27.03.2011, 15:57:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 12 Dołączył: 19.03.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
używać $_SESSION
ustawić sobie np. $_SESSION["komunikat"] = "Dane wprowadzono poprawnie"; albo $_SESSION["komunikat"] = "Dane wprowadzono błędnie"; albo $_SESSION["komunikat"] = "Serwer SQL miał błąd"; i wyświetlać ten komunikat gdzie indziej, echo $_SESSION["komunikat"]; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:23 |