![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zna ktoś program do konwersji kodów php na kody html
![]() ![]()
Powód edycji: [piotrooo89]: przenoszę do przedszkola + tagi
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tzn? Może podaj przykład.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no np jak mam stronkę w kodzie php to chce przerobić ten kod na język html
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
~Diego22 bełkoczesz... php język skryptowy (po stronie serwera), html język znaczników (po stronie przeglądarki), więc dalej nie rozumiemy.
PS. przenoszę do przedszkola + tagi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwórz PHP w przeglądarce, skopiuj kod źródłowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega chyba pomylił html i php z mp3 i wav albo jpg i png , nie istnieje możliwość "przerobienia" skryptu php na plik html, html to język statyczny który zawsze wygląda tak samo , php to język dynamiczny do tworzenia skryptów , dlatego właśnie plik html można sobie zapisać na dysku i potem oglądać normalnie przez przeglądarkę a skrypt php wyświetli krzaczki w tej samej przeglądarce.
|
|
|
![]()
|
|
PHP WebPage Editor ten program zamienia pliki html na php więć są takie programy ! a ja potrzebuje z php na html
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Cytat PHP WebPage Editor to darmowy edytor stron www. Program ułatwia pisanie kodu XHTML, CSS, PHP i JavaScript. Program to edytor podświetlający składnię poleceń i zawierający wiele użytecznych funkcji ułatwiających prace twórcom stron internetowych. Oprócz skrótów wprowadzających najpopularniejsze znaczniki PHP WebPage Editor pozwala między innymi na wyszukiwanie w kodzie nawiasów i klamr otwierających i zamykających funkcje. to jest EDYTOR! nie żaden zamieniacz html -> php. nie słyszałem o żadnym zamienianiu, nawet nie wiem co dokładnie chcesz osiągnąć. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ściągnij go sobie proszę i wejdz w "edycje" i będzie pisać Konwersja HTML->PHP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ktoś tu sobie chyba ewidentnie jaja robi... ;D
Hej, do pierwszego kwietnia jeszcze parę dni! -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
nie robię jaj sam popatrz na ten program
a pomoże ktoś mi zmienić treść podstron ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ewidentnie dostajesz odpowiedzi od ludzi, którzy siedzą w tym latami, a ty nadal się upierasz. Czy wiesz w ogóle, czym jest PHP i czym się różni od HTMLa?
Edit: Oficjalna strona tego programu: Cytat - Konwersja HTML do zapisu używanego w PHP Nie ma słowa o odwrotnej funkcji.
Ten post edytował konole 26.03.2011, 20:54:41 |
|
|
![]()
|
|
a mogę prosić o pomoc w zmienieniu zawartości podstrony
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
chciałbym zmienić zawartość podstrony php ale jak mam w oryginalnej podstronie nagłówek np artykuły to nie ma takiego napisu w edytorze tego pliku jak to zmienić ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej... naucz się PHP i HTML wtedy pojmując zasady pisania w obu językach będziesz mógł ręcznie "konwertować" jedno na drugie
|
|
|
![]()
|
|
a sposób jakiś szybszy
![]() |
|
|
![]()
|
|
chciałbym zmienić zawartość podstrony php ale jak mam w oryginalnej podstronie nagłówek np artykuły to nie ma takiego napisu w edytorze tego pliku jak to zmienić ? Czytasz moje posty? Najprościej otwórz stronę (tą w PHP) w przeglądarce, np. w Firefoxie, potem na stronie kliknij prawy przycisk myszy, wybierz 'Pokaż kod źródłowy' - on będzie już przekonwertowany (mówiąc w Twoim języku) z php na html. _/ |
|
|
![]()
|
|
no ale w tym tekście źródłowym nadal nie ma tych słów
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:47 |