![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-vit- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam prosbę.
Chodzi o komentarze już dodane do bazy. Jest możliwość pisania komentarzy przez gości (tzn nie zalogowanych), lecz kiedy dopisują komentarz to przy ich nicku widnieje znak tyldy (~), np. ~vit. Jesli komentarz piszą zalogowani to przy ich nicku nie ma tyldy. I do tej pory jest OK. Różnica: przy komentarzu nick jest klikalnym linkiem do każdego zalogowanego. Lecz nick jest również klikalnym linkiem, gdy komentarze dodają nie zalogowani. I tu jest problem, bo ten klikalny link nie zalogowanego prowadzi do nikąd, bo przecież takiego użytkownika w bazie nie ma. Wymyśliłem rozwiązanie tego problemu, lecz nie wiem, jak go "wdrożyć". Po prostu niech jakaś funkcja (?) wyszuka na początku nicka znak tyldy i "sprawi", że nick nie zalogowanego nie będzie klikalnym (to ostatnie zrobię sam). Więc wyglądać miałoby to tak: [i]Jeśli znajdziesz na początku nicka ~ to... (i jak pisałem resztę zrobię już sam ![]() Z góry bardzo dziekuje, Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2011 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
-vit- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
-vit- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako, że jeszcze się dobrze na PHP nie znam, zrobiłbym że każdy gość ma nick poprostu Gość.
Następnie
oczywiście wcześniej zdefiniować zmienną albo $_POST['name'] Ten post edytował TursoN 25.03.2011, 21:46:31 |
|
|
-vit- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat Jako, że jeszcze się dobrze na PHP nie znam, zrobiłbym że każdy gość ma nick poprostu Gość. Ja też "raczkuję" w php ![]() Twoje rozwiązanie jest chyba dobre, ale niestety nie zadziała u mnie, bo ja już mam nieco ponad 400 komentarzy i rzadko się powtarza któryś z nicków gości. Twoje rozwiązanie byłoby dla mnie dobre, ale tylko gdy strona (ewentualnie jakiś dział) by startował(-a). Jak już pisałem, chodzi o już istniejące wpisy w komentarzach, gdzie kazdy gość ma inny nick. Chodzi mi tylko o taką funkcję (?) która znalazłaby na początku nicka tyldę i na podstawie tego wyświetlały by się odpowiednie dane(które już zrobię sam), czyli np komentarze od nie zalogowanych: - nie mają klikalnego linka do swojego profilu - nie mają wpisanych ilości postów i komentarzy - oraz innych opcji dostepnych tylko dla zalogowanych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
1.
2.sprawdzasz w bazie czy user jest zarejstrowany 3.pewnie jest jeszcze kilka innych sposobow -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co tu substr ingerować?
EDIT: tak wogóle powinno być Kod $a=substr($nick,0,1); a nie Kod $a=substr($nick,1,20); ![]() Ten post edytował bmL 26.03.2011, 00:16:28 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
bmL fakt, pomylilem sie bo na spiacego juz pisalem ale co do Twojego sposobu to nie bardzo on zadziala
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego? Ja to bym robił inaczej - userów rozróżniał nie na podstawie tyldy w nicku. Tylda na stronie może oznaczać "gościa" ale nie w bazie imo -------------------- Michał Gruchała
scaleIT.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 08:05 |