![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT: dodałem set_time_limit( X ); i teraz FireFox "pozwala" dokończyć skrypt - EDIT2: jednak nie zawsze :/ i nie wiem już o co chodzi!
PayPal... Postanowiłem lekko zmienić flow checkoutu tak, aby użytkownik mógł płacić od razu na PayPal'u, żeby nie musiał klikać "Potwierdź" na mojej stronie. I tu zaczął się jeden wielki "schód" ![]() Po kliknięciu "Pay Now" na PayPalu - użytkownik zostaje przekierowany na moją stronę i tu niby prosta rzecz - wywołuję funkcję:
1sze wywołanie to "GET":
Kolejne - gdy odpowiedź z pp jest SUCCESS, to "DO":
Oczywiście w między czasie dołączane są tokeny i id użytkownika PP. We wszystkich przeglądarkach prócz FireFox wszystko działa wyśmienicie! Wiem jak to obejść - sprawdzam stan checkoutu, ale przez to jest możliwość powtórzenia transakcji - czego nie może być. Czy FireFox odświeża jakoś stronę w środku wykonywania skryptu? Bo na to wygląda (otrzymuję error, że token został już przetworzony - czyli DO zostało wykonane... Ale DO zostaje wykonane "później" - po wykonaniu się GET'a) - tak jakby FireFox nie dał dokończyć wszystkiego - a już odświeża i odświeża... Dziwne :/ Próbowałem ze sleep'em - ale nadal to samo. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, gdzie firefox "odświeża" stronę - mimo, że nie powinien? Każda wskazówka będzie pomocna :/ siedzę nad tym już 6tą godzinę - jedyne co wykminiłem to "workaround", który jest ostatecznością :/ bo przez niego nie dostaję całego raportu z "DO". Ten post edytował ixpack 25.03.2011, 08:45:41 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A to nie jest związane z prefetchowaniem stron w tle?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety - > about:config, wyłączyłem prefetch i nadal to samo.
Przeniosłem skrypt do osobnego pliku i wszystko jest ok - dodałem trochę js, includu i nadal było ok, ale jak już dodałem więcej js itp. to już nie działa jak powinno. Być może w którymś z dołączanych plików jest bug, ale za dużo tego żeby wszysko po kolei sprawdzać ![]() Siedzę i kombinuję, wykombinowałem jedynie to co napisałem wyżej. -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 19:23 |