![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem przedstawia się następująca.
Mam taki panel logowania, i problem polega na tym, że po kliknięciu "zaloguj" przenosi mnie do osobnej, pustej strony, na której znajduje się jedynie ten właśnie panel logowania. Czyli generalnie aby się zalogować potrzeba wpisać i potwierdzić dwa razy login i hasło - najpierw stronie głównej, a potem przenosi cię jeszcze do osobnej podstrony z tym panelem i tam trzeba wpisać po raz drugi. (Teraz to wygląda troche inaczej niż na screenie, ale problem nadal pozostaje ten sam) Plik index.php który jest zaimportowany do strony głównej funkcją include
A tutaj ogólny plik "login.php"
Zrobiłem to w ten sposób, żeby na stronie głównej, gdy jesteśmy zalogowani, pojawiała się jedynie informacja o tym, a gdy nie, to wyświetla nam się formularz do zalogowania. I wszystko działa oprócz tego jednego mankamentu... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 24.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W index.php w 23 linijce zmień LOGIN na KONTO.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba było jeszcze w 24 linijce zmienić "pass" na "password", ale dzięki - leci "pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to zrób to sobie pseudo - obiektowo. Będzie dużo czytelniej i mniej kłopotu. Jak to zrobić? bardzo prosto.
Robisz sobie dwa małe skrypciki np. index.php i core.php i jedziesz jak z klockami. Oto przykładzik. core.php
A potem dajesz: index.php ot i cała filozofia - funkcje to klocki, możesz nimi budować stronę jak chcesz, możesz sobie wyciągać loginy i hasła z bazy lub zabezpieczyć to coś sesją. Ale na pewno formularz nie wyskoczy ci dwa razy ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:55 |