![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten temat zapewne był już poruszny, ale przeglądałem google, zaglądałem do manuala i testowałem te wszystkie podane tam skrypty i u mnie żaden nie działa. Wyskakuje mi błąd:
Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\formatowanieobrazka\index.php:8) in c:\usr\krasnal\www\formatowanieobrazka\index.php on line 23 ˙Ř˙ŕJFIF˙ţJ÷ŘCl.ÍŁůyŠfoăh§ľ˛ęrÉc=ĐűrIlm&3ŰÄňšÁ`ýĄř)ý<wq_^Cw ĹşÜMÁ˛šśÍ×yk{o-ĽXoá1IŞEnQââ*őřťđ:Î{ôć[xm/IŢma$Ó¤ű`śéäkin&O>iínĺľÔVŢk{´vY$ÎH˙`ţ řŃľŢcŹO"ś6äŢLnň˝ąöÓÇÎYźśy őáävÚËEWöpüń}tŇín"Ö7Ş746ˇZĄš3kŽÍ{ţgćŰZÄZN>šđ§ŽZÚÎ[a§MĎ&,őkh HV˛ż{Ú8] DYŰŔfŕÝĆł-|wđŢóQ eoyáČNŠĎ'ÚŁ´ĘŰ]O%ÜϡżžŐoĄ2ââKŚť ...... itd. linia 23 to to miejsce: CODE header('Content-type: image/jpeg'); Nie mam pojędcia co jest nie tak, MĘCZE SIĘ Z TYM JUŻ DRUGI DZIEŃ! Jeżeli umiesz mi pomóc, to DZIĘKI , bo ja już się cały gotuję A tak wygląda skrypt: CODE $filename = ("obrazek.jpg"); $width = 200; $height = 200; header('Content-type: image/jpeg'); list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($filename); $ratio_orig = $width_orig/$height_orig; if ($width/$height > $ratio_orig) { $width = $height*$ratio_orig; } else { $height = $width/$ratio_orig; } // Resample $image_p = imagecreatetruecolor($width, $height); $image = imagecreatefromjpeg($filename); imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig); // Output imagejpeg($image_p, null, 100); Ten post edytował slimboot 24.03.2011, 16:36:30 -------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
"Głupiec nie wierzy w nic z tego, co nie wynika z jego własnego doświadczenia" "Na początku stworzył Bóg niebo i ziemię" - inna sprawa, ze człowiek to potem popsuł, ale jeżeli tworzenie wyszło od Boga, to zaiste jestem jego synem:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2011 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Rozumiem ze pisac potrafisz ale czytac juz nie? -> "Cannot modify header information - headers already sent by". Jestem mocno ciekaw coz takiego robiles z tymi paroma linijkami przez 2 dni. Poza tym: http://pl2.php.net/manual/en/book.outcontrol.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż jestem początkującym programistą, dlatego tez pisze post w dziele "przedszkole".
Rozumiem, ze ta linijka z błędem w tłumaczeniu na język polski znaczy: "Nie można zmienić informacje nagłówka - już nagłówki wysyłane przez..." Ale niestety, nie rozumiem co dokładnie, to oznacza, i co powinienem zrobić, zeby ten skrypt działał, właśnie, dlatego umieściłem tutaj post -------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
"Głupiec nie wierzy w nic z tego, co nie wynika z jego własnego doświadczenia" "Na początku stworzył Bóg niebo i ziemię" - inna sprawa, ze człowiek to potem popsuł, ale jeżeli tworzenie wyszło od Boga, to zaiste jestem jego synem:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ojej no:
1. Umieszczasz z samego początku nagłówki 2. Robisz ob_start Ten post edytował mat-bi 24.03.2011, 20:47:57 |
|
|
![]()
|
|
No dobra, komunikat o błędzie zniknął, ale nadal wyświetla mi się ciąg znaków i wiem, ze jest to efekt ostatniej linijki w kodzie:
˙Ř˙ŕJFIF˙ţ=CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 1000 ˙ŰC˙ŰC ˙Ŕp"˙Ä ˙Äľ}!1AQa"q2Ą#BąÁRŃđ$3br %&'()*456789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdef.... itd. Po za tym obraz, chociaż zostaje właściwie pobrany, to jednak nie zostaje sformatowany. Jak zapisać sformatowany obraz? Już mam, doszedłem do rozwiązania ! Dla zainteresowanych podaje cały skrypt, moze komuś, to tez pomoże: Kod <?php function callback($buffer) { // replace all the apples with oranges return (str_replace("apples", "oranges", $buffer)); } ob_start("callback"); ?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <meta name="Description" content="Tu wpisz opis zawarto?ci strony" /> <meta name="Keywords" content="Tu wpisz wyrazy kluczowe rozdzielone przecinkami" /> <title>Tu wpisz tytuł strony</title> </head> <body> <? $filename = ("obraz.jpg"); $width = 200; $height = 200; header('Content-type: image/jpeg'); list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($filename); $ratio_orig = $width_orig/$height_orig; if ($width/$height > $ratio_orig) { $width = $height*$ratio_orig; } else { $height = $width/$ratio_orig; } // Resample $image_p = imagecreatetruecolor($width, $height); $image = imagecreatefromjpeg($filename); imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig); // Output imagejpeg($image_p,"obrazsformatowany.jpg"); ?> </body> </html> <?php ob_end_flush(); ?> JUż mam ! Doszedłem jakoś do rozwiązania, dla zainteresowanych podaje cały, DZIAŁAJĄCY! skrypt, łącznie z ramami html : Kod <?php
function callback($buffer) { // replace all the apples with oranges return (str_replace("apples", "oranges", $buffer)); } ob_start("callback"); ?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <meta name="Description" content="Tu wpisz opis zawarto?ci strony" /> <meta name="Keywords" content="Tu wpisz wyrazy kluczowe rozdzielone przecinkami" /> <title>Tu wpisz tytuł strony</title> </head> <body> <? $filename = ("obraz.jpg"); $width = 200; $height = 200; header('Content-type: image/jpeg'); list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($filename); $ratio_orig = $width_orig/$height_orig; if ($width/$height > $ratio_orig) { $width = $height*$ratio_orig; } else { $height = $width/$ratio_orig; } // Resample $image_p = imagecreatetruecolor($width, $height); $image = imagecreatefromjpeg($filename); imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig); // Output imagejpeg($image_p,"obrazsformatowany.jpg"); ?> </body> </html> <?php ob_end_flush(); ?> -------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
swoja droga czemu uzywasz funkcji ob_...()? Czesto zdarza mi sie zajmowac "obrobka" grafiki w php i nigdy nie widzialem potrzeby ich uzycia (przy najmniej tak pisalem kod, zeby nie bylo)
|
|
|
![]()
|
|
swoja droga czemu uzywasz funkcji ob_...()? Czesto zdarza mi sie zajmowac "obrobka" grafiki w php i nigdy nie widzialem potrzeby ich uzycia (przy najmniej tak pisalem kod, zeby nie bylo) Właściwie masz racje, dodałem już wcześniej cały skrypt, do strony, bez tej funkcji i działałała bez problemu więc nie zwróciłem na to uwagi, by to było potrzebne, a wpisałem to, ponieważ urzytkownik mat-bi mi coś takiego polecił. Swoją drogą, szkoda, że na tym forum, nie ma możliwości edytowania odpowiedzi, bo już dawno bym to poprawił. Dzięki pozdrawiam -------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 21:32 |