![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2010 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem właścicielem darmowej domeny, od pewnego czasu mam problemy z serwerem,ponieważ jest to strona firmy nie mogą sobie pozwolić na "strona chwilowo niedostępna". Więc chcę mieć stronę na innym serwerze ale na prv.pl stronę z przekierowaniem ponieważ moja strona jest pozycjonowana, ma wysokie miejsce w google i ten adres strony www jest na wizytówkach, plakatach oraz w katalogach firm. Interesuje mnie jednak czy moja strona będzie traktowana w google tak samo jak ta którą teraz posiadam czy jako nowa a dokładniej czy moje pozycjonowanie wpłynie na tą nową stronkę. Nowa będzie na innym serwerze ale na prv będzie przekierowanie do tej drugiej stronki i to przekierowanie będzie miało taki sam adres jak ta stronka którą teraz posiadam. Proszę o powstrzymanie się od uwag że skoro firma to serwer płatny:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o powstrzymanie się od uwag że skoro firma to serwer płatny:) Dlaczego? Może serwer nie koniecznie płatny, ale domena na pewno. Zauważ że zbudowałeś markę w oparciu o domenę, której nie możesz kontrolować. Teraz masz problem, bo subdomeny w prv.pl nie przeniesiesz na inny serwer. Sugeruję wykupić nową domenę, tą z prv przekierować (301) na nowy adres i powoli zmieniać na wizytówkach itp. To że wszyscy mówią, że firma nie powinna opierać swojej strony o darmowe domeny i hostingu, nie wynika z czyjegoś 'widzi mi się' tylko ze zdrowego rozsądku. Jesteś (niestety dla Ciebie) idealnym tego przykładem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2010 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale z kilku powodów nie mogę tego zrobić i po co zaśmiecać temat
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeśli zrobisz 301 to wszystko będzie ok, googiel przeindeksuje na nowy adres.
-------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2011 Skąd: COURBEVOIE Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak, tylko będzie trzeba trochę poczekać.
Ja np. teraz na działanie 301 czekam 3 tygodnie. -------------------- Lubię smoki pozycjonowanie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:19 |