![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem.
Otóż chciałbym pobrać z tabeli "wejescia" liczbę ogólną kliknięć w dany banner, oraz unikalną liczbę wejść. Postanowiłem że za uniklane wejscie uznawał będe tylko jedno wejscie z danego Ip w jednym dniu. Do tej pory mam zrobione pobieranie ogólnej liczby kliknięć:
czy macie jakiś pomysł jak dorzucić do tego zapytania jeszcze pobranie unikalnych wejść? Kolumna z numerami IP w tabeli "wejscia" nazywa się: " wejscie_ip" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj:
dodaj:
gdzie zmienna $IP przechowuje ip, z którego klient wchodzi na stronę Ten post edytował darko 23.03.2011, 19:31:06 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj:
dodaj:
gdzie zmienna $IP przechowuje ip, z którego klient wchodzi na stronę No właśnie nie o to mi chodziło, może źle to opisałem. To ma być zapytanie w module ze statystykami. Także muszę pobrać tym zapytaniem jednocześnie liczbę kliknięć danej reklamy czyli to zapytanie które napisałem wcześniej, oraz dołączyć do tego kliknięcia unikalne. Twój przykład podałby mi tylko wejścia unikalne jednego usera, czyli musiałbym to zapętlić i wygenerować setki zapytań ![]() Wg. mnie powinno to wyglądać mniej więcej tak: Pobrać wszystkie rekordy z tabeli wejscia, jeżeli adres IP powtarza się w danym dniu to go pominąć zostawiając tylko 1, ale jak to połączyć z poprzednim zapytaniem to nie mam pomysłu :/ Ten post edytował Wilu88 23.03.2011, 19:44:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez struktury tabel niewiele pomożemy.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Ok to wygląda to tak:
Czyli nikt nie ma pomysłu jak to rozwiązać? W sumie można było by to zrobić drugim zapytaniem i w pętli porównać id. Tyle że to już będzie mniej wydaje przy większej ilości rekordów. |
|
|
![]()
|
|
Hej. Jeszcze aktualne? Mógłbyś wrzucić jakieś przykładowe dane (zrzut) żeby można było popróbować na localu?
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Adresy IP z palca wpisane tylko dla testów Ten post edytował Wilu88 25.03.2011, 18:48:38 |
|
|
![]()
|
|
Czy takie zapytanie mniej więcej oddaje to, co potrzebujesz?
Pytam, bo nie mam jak sprawdzić. Ten post edytował darko 25.03.2011, 22:15:17 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Czy takie zapytanie mniej więcej oddaje to, co potrzebujesz?
Pytam, bo nie mam jak sprawdzić. Wywala Błąd zapytania :/ Podaj jeszcze to zapytanie osobne to pobrania unikalnych zobaczymy czy zadziała Ten post edytował Wilu88 25.03.2011, 22:17:53 |
|
|
![]()
|
|
Sprawdź tylko nazwy tabel, powinno działać. Jaki błąd wywala? To pierwsze zapytanie to było:
Pozmieniaj nazwy tabel na te, na których sprawdzasz i powinno być poprawne. Ten post edytował darko 25.03.2011, 22:21:07 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdź tylko nazwy tabel, powinno działać. Jaki błąd wywala? To pierwsze zapytanie to było:
Pozmieniaj nazwy tabel na te, na których sprawdzasz i powinno być poprawne. Ten kod kompletnie źle działał bo wyświetlał łączną liczbę wyświetleń, przerobiłem go na taki:
No i teraz w tablicy lądują już oddzielone odwiedzenia poszczególnych sponsorów ale nadal liczy każde kliknięcie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odwzorowywanie się na podstawie Ip ,nie daje w pełni właściwego rezultatu,a co z dynamicznym ip?
![]() Ten post edytował Rid 25.03.2011, 22:39:42 |
|
|
![]()
|
|
Odwzorowywanie się na podstawie Ip ,nie daje w pełni właściwego rezultatu,a co z dynamicznym ip? ![]() Wiem, ale nie jest to informacja która ma być ściśle dokładna co do odwiedzającego, to ma być tylko pogląd ile osób klika w to. Przeciętny użytkownik ze zmiennym ip zmienia je raz dziennie. Także limit dzienny według mnie jest całkiem ok. Odgrzewam temat bo jestem coraz bliżej ale brakuje mi ostatniego warunku: Oto kod:
A w wyniku otrzymuje: I za każdym razem po kliknięciu w reklamę się zwiększa wartość. Z tego wnioskuje że warunek sprawdzający datę sprawdza tylko czy kliknięcia są z tego dnia i zlicza je wszystkie. A jak zrobic żeby odrzucał powtarzające się rekordy w których IP i Data są takie same? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:56 |