![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Prowadzę stronę z linkami do transmisji sportowych ( http://transmisje.org.pl/ ). Chciałbym do niej dodać formularz dzięki któremu użytkownicy będą mogli dodawać swoje transmisje. Przy dużej pomocy google udało mi się stworzyć coś takiego: http://www.raszbu2.unixstorm.org/test/test2.php Kod źródłowy prezentuje się tak:
Problem polega na tym że nic się nie dzieje w bazie danych - jest pusta mimo iż wysyłam do niej próbne treści. Proszę żeby ktoś poprawił mi ten kod aby działał. Ten post edytował raszbu 23.03.2011, 14:50:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Przenoszę do przedszkola. Usuń @ w kodzie tak na początek.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w 19 linijce masz zamkniecie polaczenia MySQL, wiec sie nie wykonuje
w 27 dodaj adres pliku |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozdzieliłem stronę z formularzem od strony ze skryptem php - wyczytałem że jest to bardziej bezpieczne.
Wyszło coś takiego: test3.html skrypt_dodaj.php
Problem teraz wygląda tak że nie tworzy się nic w bazie danych - jest całkowicie pusta. http://www.raszbu2.unixstorm.org/test/test3.html Jak widać po linku serwer www znajduje się w firmie: http://www.unixstorm.org/ pakiet: biznes |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Chyba coś poknociłeś w 7 linijce z przecinkami i apostrofami w $mysqli;
![]() POSTY mają dane?
Powód edycji: [Daiquiri]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie ma apostrofu konczacego po podanym hoscie.
zrob sobie jeszcze przed polaczeniem z baza i sprawdz czy w ogole te dane dochodza. sprobuj tez wywalic na chwile linijki 9 i 10 i wtedy sprawdz czy sie cos dodaje do bazy. sprobuj tez wyslac od razu jakies dane zamiast tych z POSTa ps. dlaczego rozdzielenie formularza od strony ze skryptem jest bezpieczniejsze? mozna prosic o jakis link do tego? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Takie coś?:
Ale w tedy wyskakuje taki błąd: Kod Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /home/raszbu2/domains/raszbu2.unixstorm.org/public_html/test/skrypt_dodaj.php on line 14
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
//PARSER MODE ON
Kod if( isset($_POST['data']) && isset($_POST['godzina']) && isset($_POST['nazwa']) && isset($_POST['link']) && isset($_POST['nazwa_kanalu'])); // średnik //PARSER MODE OFF -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A komentarz widzisz? Który jasno i wyraźnie opisuje Twój błąd?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Forum to nie parser. Średniki popraw!
|
|
|
![]()
|
|
Dodałem ten średnik (
![]() |
|
|
![]()
|
|
Eh, jednak bash ma w sobie coś racji ...
Cytat <ivo> wiesz jaki jest najkrótszy żart informatyczny? <J@R@$> ? <ivo> programista php Nie wkleję Tobie gotowca bo forum to nei parser jak już Daiquiri wspomniała. Masz usunąć średnik który znajduje się na końcu linijki gdzie masz IF'a. Ten post edytował melkorm 24.03.2011, 17:42:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Średnik usunięty:
Dzięki za pomoc ale dalej nic mi się nie pojawia w bazie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 14:46 |