![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie czy jest mozliwosc stworzenia takiego skryptu ajaxowego:
Mam strone glowna na ktorej po dodaniu w panelu admina rekordy sa dodawane do bazy danych i chcialbym zeby te rekordy bez przeladowania pojawily sie rowniez na stronie glownej. Tak samo przy usunieciu z bazy danych zeby rekord (np pierwszy z gory) zniknal a wsystkie pozostale przesunely sie o to jedno miejsce do gory. Z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, jest to możliwe.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej jest wysyłać ajaxowe requesty w intervale czasowym za pomocą setInterval() -> doczytaj.
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak Ci kolega napisał, ale sprawdzaj czy jest jakakolwiek zmiana, jak tak dawaj dane do aktualizacji. W szczególności jak system jest często aktualizowany np chaty.
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy takie odswiezanie bardzo obciaza strone
Ten post edytował jacobson 23.03.2011, 18:27:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mniej niż ktoś by samemu to odświeżał.Bo ładujesz tylko część strony a nie ją całą, tylko nie przesadź z intervalem żeby nie odświeżało co 2-3 sek bo to jest bezsensowne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak jak poprzednicy piszą.
Oczywiście o wiele lepiej i wydajniej byłoby zastosować technologię Comet aczkolwiek domniemam, że nie masz dedykowanego serwera na którym możesz takie rozwiązanie uruchomić -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 23:26 |