![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień Dobry.
Mam taki o to skrypt:
Skrypt odwołuje się do:
I mam taki problem. Nie potrafię rozróżnić który submit został wciśnięty. O ile się nie mylę sprawdzenie " if (isset($_POST['usunRaport']))" będzie zawsze prawdziwe. Chciałbym aby było tylko prawdziwe gdy kliknę "Usuń", zaś gdy kliknę "Edytuj", ma ominąć ten 'if', nic mi nie usuwać z bazy. @edit Ymm.. zaczęło działać poprawnie, temat można usunąć. Ten post edytował bonasera 22.03.2011, 20:54:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zle do tego podszedłeś, zrób tak:
Ale żeby to zadziałało musisz nadać wartość name="edytuj" inputowi z value="Edytuj" -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak może zacząć działać skoro dalej nie przekazujesz id? Dodaj do forma jako input type=hidden
![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za rady!
ID dodaje się do formularza za pomocą funkcji edytuj();. Trochę skąpo opisałem mój problem. ten skrypt jest bardzo rozbudowany i chciałem pokazać tylko najważniejsze jego części. Chodziło mi tylko o rozróżnienie który submit został kliknięty. Na początku myślałem że jeśli jest dodany w formularzu to tak czy siak będzie się przesyłał dalej, niezależnie od tego czy został naciśnięty czy nie. Wtedy ten if zawsze byłby prawdziwy. Po chwili od opublikowania tematu w magiczny sposób zaczęło działać tak jak powinno. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:19 |