![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam !
Mówie od razu że jestem początkującym webmasterem ![]() Ale ostatnio zainstalowałem sobie kilka przeglądarek i po kolei testowałem :wink: I co mnie zdziwiło. Mam strone w php, Przeglądając ją w Internet Explorer wszystko OK - tło siwe Przeglądając ją w Operze - tło zielone Przeglądając w Mozilli - tło czarne O co tutaj chodzi ? Czy te pozostałe wyszukiwarki, a przede wszystkim Mozille (bardzi mi sie podoba) mozna jakos ustawic aby wyświetlała mi strony w takich samych klorach jak Internet Explorer ? Prosze o pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2004 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze primo:
Cytat Czy te pozostałe wyszukiwarki...
Wyszukiwarka a przeglądarka to duża różnica. Wyszukiwarka: Google.pl Przeglądarka: Mozilla Po drugie primo: To, że strona jest w php to i tak nie ma nic do rzeczy bo i tak przeglądarka otrzymuje tylko wynik, czyli (X)HTML. Po trzecie primo: Podaj sposób w jaki podałeś przeglądarce jaki kolor tła ma wyświetlić. Po czwarte primo: Wszystkie te "problemy" mogą być spowodowane ustawieniami tych wszystkich przeglądarek.[/url] -------------------- Env: Aurox Linux 9.2 ][ Apache 2.0.49 ][ PHP5-RC3 ][ SQLite ][ Quanta+ 3.1.4
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, zwykłe przejęzyczenie
![]() Ok, ale właśnie nie wiem jak mam to wszystko zmienić aby wszystko wyświetlało sie jak w Internet Explorer. OD czego to zależy ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nic poza zainstalowaniem nie ustawiałem w tej przeglądarce !
Więc co mam zrobić aby kolory sie zgadzały ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Proszę zobaczyć strone
http://teksty.forum-muzyczne.com przez Internet Explorer http://teksty.forum-muzyczne.com przez Mozille Dwa różne kolory pod tytułami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego, co widze, to Mozilla inaczej interpretuje format
Kod RGB(230,230,230)
Zmien go na zapis #xxxxxx. (Np. #FFFFFF dla bialego). -------------------- On the day I was born, the nurses all gathered 'round
And they gazed in wide wonder, at the joy they had found |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po pierwsze primo:
Po drugie primo: Po trzecie primo: Po czwarte primo: Jak już tak czepiamy się słówek... to po piąte primo: "Primo" znaczy "po pierwsze" (manual: http://slowniki.onet.pl/index.html?tekst=p...ol-slo&x=16&y=9 ), więc nie może być po drugie po pierwsze, po trzecie po pierwsze, itd. ![]() -------------------- Na warsztacie (z zamiłowania): Nowy rynek kosztowności, broni, ziół i misktur na Vallheru (MMORPG) lllllllllllll 65%
[b]Na warsztacie (komercyjnie): Rozbudowa i adaptacja do wymagań klienta gotowego Progra |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie kolega ogladal poranek kojota :wink: ta te byl taki jeden co nie znal znaczenia slowa primo 8)
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Hamburg / Darlowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po pierwsze primo: "Kabaret Olgi Lipinskiej" kultowy program tv w latach 70-80 . W leksykonach tego nie znajdziecie , ale może mama pamięta skąd się wzięło "drugie primo" .
Po drugie primo: |
|
|
![]()
|
|
cholerna pomo - dzieki :?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauwazyles mojego posta?
-------------------- On the day I was born, the nurses all gathered 'round
And they gazed in wide wonder, at the joy they had found |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:55 |